BAMDADZAGROSONLINE.IR
کد خبر : 192375
یکشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ ، 13:44

گرد و غبار، آلودگی‌های محیط زیستی و ... همه محصول این رشد نامناسب هستند. اگر این گونه عمل نمی‌کردیم شاید با این مشکلات محیط زیستی مواجه نبودیم بنابراین ضرورت دارد که در توسعه، رویکردی متقابل و متغیر با آن چه در حال حاضر وجود دارد، داشته باشیم.

به گزارش بامداد زاگرس آنلاین و به نقل از ایسنا:مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به اهمیت توسعه صنعت سبز، گفت: مردم در حاشیه مناطق صنعتی استان خوزستان در فقر زندگی می‌کنند و در کنار شهر اهواز، روستاهایی هستند که مردم‌شان زیر فلرهای نفتی انواع بیماری‌ها را دارند؛ این مساله با اقتصاد سبز متناسب نیست و خواهان کاهش مخاطرات زیست محیطی است.

محمدجواد اشرفی در همایش تقدیر از واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی سبز که امروز (۱۵ اسفندماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: بشر امروز، توسعه اقتصادی را به بهای مصرف بی‌رویه  و استفاده بیش از حد از محیط زیست و منابع طبیعی به دست آورده است و این روند نامتوازن، باعث ایجاد چالش‌های محیط زیستی شده است.

 وی افزود: گرد و غبار، آلودگی‌های محیط زیستی و ... همه محصول این رشد نامناسب هستند. اگر این گونه عمل نمی‌کردیم شاید با این مشکلات محیط زیستی مواجه نبودیم بنابراین ضرورت دارد که در توسعه، رویکردی متقابل و متغیر با آن چه در حال حاضر وجود دارد، داشته باشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: اگر می‌خواهیم آینده پایدار و اقتصاد مناسب داشته باشیم باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که برای همه نسل‌های ما بهره‌برداری مناسب داشته باشند. دنیا به سمت اقتصاد سبز حرکت کرده و توسعه فعالیت‌های صنعتی، مبتنی بر اقتصاد سبز است. اگر می‌خواهیم اقتصاد سبز داشته باشیم باید صنعت سبز را که متضمن توسعه پایدار است، پیگیری کنیم.

وی بیان کرد: در اقتصاد سبز، سعی در افزایش و بهبود رفاه و عدالت اجتماعی همسو با رعایت موارد محیط زیستی و کاهش مخاطرات زیست محیطی است. آیا در کشور از جمله در استان خوزستان به این شکل عمل می‌کنیم؟ آیا رفاه و عدالت اجتماعی را برای مردم و کاهش مخاطرات زیست محیطی ایجاد کرده‌ایم؟ خیر. شاید در بعضی ابعاد موفقیت‌هایی داشته‌ایم اما نمی‌توانیم بگوییم عدالت اجتماعی را برقرار کرده‌ایم.

اشرفی گفت: عدالت اجتماعی یعنی صنعت، ثروت تولید کند و مردم از نظر اقتصادی، محیط زیستی، فرهنگی و اجتماعی در رفاه باشند؛ بدون شک در استان خوزستان این گونه نیست. بیش از ۵۰ سال است که ارزش افزوده اقتصادی در استان خوزستان ایجاد شده است اما متاسفانه برای مردم خوزستان سودی حاصل نشده است. مردم در حاشیه مناطق صنعتی استان خوزستان در فقر زندگی می‌کنند و در کنار شهر اهواز، روستاهایی هستند که مردم‌شان زیر فلرهای نفتی انواع بیماری‌ها را دارند؛ این مساله با اقتصاد سبز متناسب نیست و خواهان کاهش مخاطرات زیست محیطی است.

وی با اشاره به اهمیت توجه به صنعت سبز، بیان کرد: اگر می‌خواهیم آینده خوبی برای مردم رقم بزنیم، ناگزیر هستیم که به سمت صنعت سبز برویم. صنعت سبز، صنعتی است که روش‌های تولید و محصولات آن متضمن سلامتی مردم است. اساسا در صنعت سبز، مدیران باید باور داشته باشند که فعالیت آن‌ها همسو با محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: در سازمان حفاظت محیط زیست به منظور قدردانی از فعالیت‌های صنعتی که به طور نسبی به سمت صنعت سبز حرکت می‌کنند، سالانه از واحدهای منتخب تجلیل می‌شود. در سال جاری به این منظور حدود ۳۰۰ واحد صنعتی در کشور درخواست دادند که از این تعداد، بر اساس شاخصه‌ها هشت واحد به عنوان صنعت برگزیده ملی انتخاب شدند که شامل شش واحد صنعتی و دو واحد خدماتی هستند.

وی گفت: از این تعداد، از استان خوزستان پالایشگاه بیدبلند و شرکت پتروشیمی مارون به عنوان صنعت برگزیده ملی انتخاب شدند.

اشرفی افزود: عمده معیارهای انتخاب صنایع سبز شامل قرار نگرفتن در فهرست واحدهای آلاینده در سال ۹۹، بهبود سیستم‌های پالایش و کنترل آلاینده‌ها، مدیریت منایع آب، توسعه فضای سبز، استقرار سیستم پایش لحظه‌ای و... است که از ۳۰ واحد صنعتی که در استان خوزستان اطلاعات خود را بارگذاری کردند ۱۱ واحد را انتخاب کردیم.

وی گفت: البته این سبز بودن صنایع باید مستمر باشد و انتظار می‌رود که این روند را توسعه دهند. انتخاب واحدها به این معنی نیست که تماما الزامات و شاخصه‌ها برای صنعت سبز را رعایت کرده‌اند بلکه مقایسه‌ای نسبی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان بیان کرد: متاسفانه شاهد بودیم برخی واحدها که در سال‌های گذشته به عنوان صنعت سبز انتخاب شدند، توجه خود را کمتر کردند و اکنون جزو صنایع آلاینده هستند.

 

نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !

ارسال دیدگاه
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار
ساخت جاده میانبر مسجدسلیمان- الیگودرز به کجا کشید؟

ساخت جاده میانبر مسجدسلیمان- الیگودرز به کجا کشید؟

ساخت جاده الیگودرز به خوزستان از طریق مسجدسلیمان، ...
مهران رضایی که بود؟

مهران رضایی که بود؟

در چند روز گذشته مسجد سلیمان یکی از بهترین ...