BAMDADZAGROSONLINE.IR
کد خبر : 202885
دوشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۱ ، 07:55

تا توانستید هر گلی که خواستید بر سر و روی بی‌جانِ این سرزمینِ بخت برگشته زدید؛ دیگر دستتان را از لاک زندگی مردم بیرون بکشید، بگذارید این نفس‌های بازمانده از کرونای سیاسی شما عالیجنابان دمی بیاساید.

*بامداد زاگرس آنلاین -ثریا زندیار :موضوعات بحران آب، معیشت مردم، مسائل اقتصادی، بیکاری جوانان، نا امیدی از آینده، بالا رفتن سن ازدواج، سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی، بی‌تفاوتی اجتماعی، اخلاق عمومی، بحران آلودگی هوا، دوقطبی شدن جامعه، امنیت روانی و اجتماعی و حقوق اساسی و شهروندی، مشکلات بزرگ امروز ایران هستند، اما مشکلات دیگری هم دست در گریبان زندگی مردم کرده و وضعیت نگران کننده‌ای را رقم زده‌اند.

مردم در مشکلات اقتصادی گرفتار شده‌اند، گرانی افسار گسیخته در جامعه بیداد می‌کند، در استانی مثل خوزستان ریزگردها و گرمای هوا و شرجی غیر قابل تحمل و اوضاع کرونایی، امان مردم را بریده، آرامش از جامعه سلب شده، برخورد با برخی از زنان در خیابان‌ها، تذکرات و بگیر و ببندها در رابطه با رعایت حجاب ازسوی مأموران رسمی و شخصی پوشانِ غیر رسمی و گروه‌های خودسر و برخوردهای افراطی در خیابان‌‌ها مشاهده می‌شوند،

 

خنده‌‌ها از صورت مردم جامعه دزدیده شده، دوقطبی سازی سرتیتر رفتارها و کنش‌های اجتماعی است و حالا هم نیمچه امید و نشاطی که از برگزاری کنسرت‌‌ها و پخش فیلم‌‌ها و برنامه‌های سینمایی در چنته مانده بود را هوا کردند رفت، چرا؟ هدف از این گردن زدن‌های گیوتین وار جامعه چیست؟ چه تفکری دستور بر دوقطبی‌ سازی و بی‌تدبیری داده است؟ کدام عقل است که فکر میکند سلیم است و برتر و برخلاف قانون تشخیص می‌دهد نباید کنسرت باشد؟ چرا نباید فضای شادی و نشاط بر جامعه حاکم شود؟ این همه آوار ندانم کاری و زور و اجبار بر سر و روی مردم ریخته شده، کافی نیست؟ راستی ایستادن وانت‌های مجهز به سیستم صوتی و پخش مداحی و اذان جلوی محل برگزاری کنسرتی در اهواز که از بالاترین مقام فرهنگی کشور مجوز دریافت کرده، و ایجاد رعب و وحشت در بین مردم، با چه مجوزی صورت گرفته؟ این حرکت‌‌ها دعوت به دینداری و اسلام است؟ این گروه‌های فشار کیستند که در نهایت شورای تامین به خاطر حرفشان، رأی به لغو کنسرت می‌دهد؟ متأسفانه به نظر می‌رسد در شرایط کنونی، ما با وضعیتی مواجه شده‌ایم که نه روشنفکران، روشنفکری می‌کنند، نه دانشمندان، دانشمندی، و نه سیاستمداران، سیاستمداری می‌کنند؛ بلکه همه کار سیاسی می‌کنند و انتظار هم دارند که همه چیز سر جای خودش باشد اما دیدیم که گرانی شد و نداری و گرسنگی و بی‌عزتی آورد، متروپل ریخت و عزادار کرد، کرونا آمد و انزوای اجتماعی آورد، حالا تابستان است و اوقات فراغت جوانان و نوجوانان؛ و در کنار همه این‌ها، گرما و ریزگرد است و خانه‌نشینی! سگ‌های ولگرد هم هر روز یک کودک را در شهر می‌دَرَند و کسی هم پاسخگو نیست! محض رضای خدایی که پرستش می‌کنید یک جواب قاطع بدهید تا قانع شویم و بپذیریم این گردن آویزِ جامعه را که به دست گرفته اید، به هر کجا که خاطرخواهتان است یعنی (چاهِ وَیلِ ندانم کاری‌هایتان) نمی‌کشانید؟! تا کی چهاردیواری نشین شویم و بر دیوار اعصاب‌های نداشته‌مان، از سوءمدیریت‌‌ها بنویسیم؟

 


ایجاد بحران ریزگردها که در ابتدا خوزستان بود و حالا هرچند وقت یک بار کل کشور را در بر‌می‌گیرد، از سوء‌مدیریت ناشی از خشکاندن هورالعظیم برای برداشت‌های مجاز و غیرمجاز نفت است. بحران گرمای خوزستان که فقط بخشی از آن ناشی از روند طبیعی تغییرات اقلیمی است و بخش اعظم آن ناشی از کارگاهی کردن خوزستان و توسعه صنایع کلانی همچون پتروشیمی، پالایشگاه و شرکت‌های نفتی است، باعث شده اهواز به گرمترین شهر جهان تبدیل شود و کارشناسان محیط‌زیست نیز اذعان دارند که درصد تولید آلاینده‌های زیست محیطی این شهر بسیار بالاست، بحران دود حاصل از سوزاندن مزارع نیشکر و یا سوختن نیزارهای هورالعظیم که باز هم به سوء‌مدیریت عیان آن پی می‌بریم.
ایجاد بحران‌های اجتماعی که بعد به بحران سیاسی تبدیل شده، روی دیگری از سوءمدیریت‌هاست؛ به طور مثال سوءمدیریت ذخایر آب باعث ایجاد بحران‌های سیاسی شده است… و امروز هم در مسائل پساکرونایی که مردم دچار مشکلات اقتصادی، معیشتی، اجتماعی،فرهنگی و معضلات روانشناسی هستند با یک سوء‌مدیریت در حوزه بسیار مهم و استراتژیک فرهنگی مواجهیم که لطمه جبران ناپذیری به سرمایه اجتماعی وارد می‌کند.

 

اگر در این حوزه گسترده هم دچار مشکل شویم که البته در ابتدای ورود به آن هستیم و نمونه‌اش لغو کنسرت سیروان خسروی در اهواز و مقابله با خواست مردم و حذف نشاط اجتماعی بود، اگر با این مردم که اعصاب و روانشان دچار آزردگی است، معیشتشان در هم و بر هم است، شرایط زندگی شان نا به سامان است، و به گفته جامعه روانشناسی ایران، کرونا هم باعث انزوای اجتماعی شده؛ بخواهیم وارد بازی شویم آنکه بازنده این بازی بزرگ است، قطعا مردم نیستند بلکه دولت و حکومت است، بازی خطرناک ناشی از سوءمدیریت در حوزه اجتماعی مثل محیط‌زیست نیست که در دراز مدت صدایش بلند شود، در کوتاه مدت ویران‌کننده است.
حالا هم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در ادامه آن مدیرکل ارشاد خوزستان از تداوم لغو کنسرت‌‌ها تا زمان صدور مجوز از شورای تامین در اهواز خبر داده است! قطعا با لغو پی در پی کنسرت‌‌ها و برنامه‌های شاد اجتماعی، اتفاقات ناخوشایندی زیر پوست شهر رخ خواهد داد! روح و روان این مردم علاج می‌خواهد و علاج آن هم ایجاد نشاط اجتماعی است…

 


تا توانستید هر گلی که خواستید بر سر و روی بی‌جانِ این سرزمینِ بخت برگشته زدید؛ دیگر دستتان را از لاک زندگی مردم بیرون بکشید، بگذارید این نفس‌های بازمانده از کرونای سیاسی شما عالیجنابان دمی بیاساید.

 

* روزنامه نگار

نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !

ارسال دیدگاه
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار
ساخت جاده میانبر مسجدسلیمان- الیگودرز به کجا کشید؟

ساخت جاده میانبر مسجدسلیمان- الیگودرز به کجا کشید؟

ساخت جاده الیگودرز به خوزستان از طریق مسجدسلیمان، ...
مهران رضایی که بود؟

مهران رضایی که بود؟

در چند روز گذشته مسجد سلیمان یکی از بهترین ...