BAMDADZAGROSONLINE.IR
کد خبر : 234132
پنج شنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ ، 17:30

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: پس از ارزیابی های صورت گرفته توسط کارشناسان یونسکو، کپوی دزفول جهانی شد.

به گزارش بامداد زاگرس آنلاین و به نقل از ایرنا:حمیدرضا خادم  افزود: دبیرخانه شهرجهانی کپو به زودی با حضور دلسوزارن، فعالان میراث فرهنگی و صنایع دستی در خانه تیزنو دزفول افتتاح خواهد شد.

وی از همه انجمن ها و صنعتگران که در این مدت برای جهانی شدن کپوی دزفول تلاش کردند تا این هنر و صنعت در سطح جهانی مطرح شود قدردانی کرد و گفت: جهانی شدن کپوی دزفول علاوه بر توسعه صادرات و امتیازاتی که به همراه دارد مسوولیت ها را نیز افزایش خواهد داد چرا که بازرسان یونسکو مدام بررسی های خود را خواهند داشت.
خادم بر ضرورت عزم راسخ و مستمر برای حفظ و توسعه کپوی دزفول و ایجاد اشتغال، تولید، آموزش و توسعه پایدار تاکید کرد و افزود: باید همچنان به صادرات و اختصاصی شدن کپوی دزفول در جوامع بین المللی کمک کنیم چرا که دزفول در حوزه صنایع دستی حرف برای گفتن دارد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع تبدیلی دزفول بیان کرد: کپوی دزفول نشانه ظرافت، ذوق و استعداد خدادادی صنعتگران به ویژه بانوان است که ضمن خداقوت به آنها از فعالان این حوزه و انجمن ها تقاضا می شود همچنان قدم مثبتی برای کپوبافی بردارند.

وی اظهارامیدواری کرد جهانی شدن کپوی دزفول نویدبخش آغاز راه خوبی برای دیگر صنایع دستی این شهرستان باشد.خادم اظهارکرد: مسوول دبیرخانه شهر جهانی کپو، میراث فرهنگی دزفول و شهردار دزفول دبیر شهر جهانی کپو است.

کپو یکی از صنایع دستی ویژه شهرستان دزفول به شمار می‌رود که ماده اولیه آن را چوب کرتک(موجود در بیشه زارهای دزفول) تشکیل می‌دهد.کپوبافی با داشتن اصالت، کیفیت و ظرافت بالا برای افراد زیادی اشتغال ایجاد کرده و از رشته‌های بومی و خاص خوزستان به ویژه شهر شهیون دزفول است.

کپو با پیچش ساقه‌های مرکزی و جوان نخل به دور ساقه‌های کرتک شکل می‌گیرد؛ کپو در گویش محلی دزفولی به ظرف حصیری کروی سر دار که از برگ خرما و کرتک بافته شده گفته می‌شود.

کپوهای دزفول از نظر کیفیت و اصالت رتبه نخست را در کشور دارند و به شهرهای مختلف و خارج از کشور صادر می‌شوند.

دزفول با پیشینه‌ای چند هزار ساله و آثار باستانی دارای بیش از ۵۰۰ کارگاه تولید ۱۰۰ نوع صنایع دستی بوده که اکنون بسیاری از آنها به فراموشی سپرده شده‌اند.

به گزارش ایرنا سه نفر از ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی اسفندماه سال گذشته با حضور در خوزستان از ظرفیت کپوبافی دزفول به منظور جهانی شدن بازدید کردند.

نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !

ارسال دیدگاه
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار
بهار در ادب فارسی

بهار در ادب فارسی

منوچهری دامغانی بزرگترین شاعر طبیعت گرای ...
پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم فردوسی

پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم فردوسی

یکی از خصیصه های تمایز انسان و حیوان زبان ...
هدف مان آشنایی مردم با  محصولات هنری سرامیک است

هدف مان آشنایی مردم با محصولات هنری سرامیک است

در حال حاضر محصولات ما برای کشور بحرین و ...