او با بیان اینکه شعر نظامیگنجوی در برخی از کشورهای جهان مورد استقبال قرار گرفته و به شدت تاثیرگذار بوده، افزود: شاعران بسیاری از اشعار نظامی الهام گرفتهاند و با توجه به اینکه محتوای آثار نظامی محتوایی انسانی است میتوانیم از این ظرفیت برای تقویت گفتوگو، صلح و همافزایی در جهان امروز بهره ببریم.
این نویسنده و فعال فرهنگی با اشاره به مفاهیم ارزشمند انسانی که در آثار بزرگانی چون نظامی گنجوی درخشان است، گفت: این آثار میتواند محور صلح، گفتوگو و تعامل بین ملتهای مختلف قرار گیرد.
کیانی با اشاره به مناظره خسرو با فرهاد در منظومه شیرین و فرهاد این شاعر و عارف ایرانی، ادامه داد: این مناظره یکی از جلوههای درخشان، پرمغز و در عین حال شورانگیز است که روح حماسی زیبایی در کلام و همچنین محتوایی بسیار بسیار تکاندهنده و آموزنده دارد؛ محتوایی که در جهان کنونی که نیازمند گفتوگو هستیم و مناظرهها را ارج مینهیم بسیار آموزنده است.
وی با بیان اینکه نظامی عشق و ارادت عمیق قلبی به پیامبر اکرم (ص) داشت، گفت: نظامی گنجوی انسانی آزاداندیش بود که هیچگاه منزلت خویش را در ازای نظر حاکمان و درباریان زمان قربانی نکرد.
این نویسنده با بیان اینکه از نظامی گنجوی میتوان به عنوان یکی از جلوههای درخشان و پرافتخار شعر و داستانسرایی فارسی یاد کرد، خاطرنشان کرد: مفاهیمی که نظامی گنجوی بیان میکند هیچگاه رنگ کهنگی و انفعال به خود نمیگیرند زیرا برآمده از فطرت انسانشمول و جهانشمول هستند.
او ادامه داد: حتی در داستانهای عاشقانهای که نظامی خلق کرده جهانی از معنا، حقیقتگری و روشنگری وجود دارد تا با ظرافت و ژرفنگری به جستوجوی معنایی کمالبخش همت کنیم.
این فعال فرهنگی همچنین گفت: عشقی که در آثار نظامی میبینیم عشقی توام با وقار، پاکی و پاکدامنی است و با مسایل بیمایه فرسنگها فاصله دارد.
این هنرمند هنرهای نمایشی معتقد است: مرور آثار وزین نظامی گنجوی شوق شناخت فرهنگ، تاریخ و اساطیر ایران زمین را در ذهن و ضمیر علاقهمندان صدچندان میکند.
کیانی با بیان اینکه بیتردید نظامی گنجوی دغدغه میهندوستی داشت، اظهار کرد: ایرانی که نظامی گنجوی ترسیم میکند ایرانی توام با معنویت، انساندوستی، حقیقتنگری، دادخواهی و آزادگی است.
او اضافه کرد: مفاهیمی چون عشق، معنویت، اخلاقیزیستن، استواری در برابر سختیها و... که نظامی گنجوی در آثارش بیان میکند، در روزگار کنونی و فرداها نیز میتواند چراغ راه انسانها به سوی کمال باشد.
این کارگردان تئاتر با بیان اینکه هربار خواندن آثار نظامی گنجوی درس تازهای به ما میدهد گفت: آثار گنجوی را از زوایای مختلف حکمت، روانشناسی و علوم سیاسی نیز میتوان مورد تحلیل قرار داد.
او با بیان اینکه انسانی که در جهان امروز و فردا و فرداها میتواند در چالشهای سخت و پیچیده زندگی سربلند بیرون آید انسانی دادخواه، خداجو، معنوی و انسانی است تصریح کرد: انسانی که در برابر سختیها و بیعدالتیها و سلطهها به راحتی سر خم نکند و حقیقتا رگههایی از چنین سجایایی را در آثار نظامی گنجوی میبینیم و احساس میکنیم.
کیانی اضافه کرد: البته ممکن است برای برخی افراد دغدغه ایجاد شود که بافت آثار نظامی گنجوی با روزگار مدرن مناسبتی ندارد و مخاطب شاید به سختی بتواند ارتباط برقرار کند اما باید گفت که اگر دیدگاهی ظریف، نکتهدان و جلوهشناس داشته باشیم، درسهای بسیار ارزشمندی از جایجای آثار نظامی برای زندگی در جهان مدرن پیدا میکنیم.
نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !
ارسال دیدگاه