به گزارش بامداد زاگرس آنلاین و به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، وزارت کشور در ۵ روز گذشته محل رفت و آمد شلوغ سیاسیون و چهره هایی بود که برخی سابقه ریاست مجلس داشتند و برخی دیگر معاونت اول ریاست جمهوری، برخی مذاکره کننده بودند و برخی دیگر شهردار.
در این میان آنچه بیش از همه به چشم آمد حضور پرتعداد کاندیداهایی بود که یا سابقه نمایندگی مجلس داشتند یا حضور در یک وزارتخانه دولت. خبرآنلاین در گزارشی که روز گذشته منتشر کرد کاندیداهایی که سوابق نمایندگی داشتند را زیر ذره بین برد. اما حضور کاندیداهایی با سابقه وزارت نیز در این دور از انتخابات جلب توجه می کرد.
احمدینژادیها پای ثابت هر انتخابات!
احمدی نژاد و دولتمردانش تقریبا پای ثابت هر انتخاباتی شدهاند. از محمود احمدی نژاد گرفته که رکورددار ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری است تا یاران سابقش در دولت های نهم و دهم. هر چند که خودشان میگویند سالهاست با رئیس دولت بهار ارتباطی ندارند اما در عالم سیاست با رزومه هایشان در دولت احمدی نژاد شناخته می شود.
از جمله این افراد صادق خلیلیان، وزیر جهاد کشاورزی دولت دهم است که تا کنون در انتخاباتهای ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲، ۱۳۹۶، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۳ و همچنین انتخاباتهای مجلس ۱۳۹۴ و ۱۳۹۸ ثبتنام کرده و سپس از انتخابات انصراف داده است.
علی نیکزاد و محمد حسن نامی هم از دیگر چهرههایی هستند که در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به نفع ابراهیم رئیسی کنار کشیدند. حال در این دوره از انتخابات، شمسالدین حسینی و محمد ناظمی اردکانی نیز اعلام کاندیداتوری کردند. مصطفی پورمحمدی را نیز می توان به این لیست اضافه کرد هرچند او بیشتر به سبب حضورش در دولت روحانی شناخته می شود تا دولت احمدی نژاد.
از وزرای خاتمی تا یاران ابراهیم رئیسی
فارغ از احمدی نژادی های این دور از انتخابات، چهرههایی دیگر نیز اعلام کاندیداتوری کردند که سابقه حضورشان در جایگاه وزارت به دولت روحانی یا خاتمی باز می گردد.
علی صوفی و مسعود پزشکیان از جمله وزرای دولت دوم سید محمد خاتمی بودند. هر چند که پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ هم کاندیدا شد اما نتوانست از فیلتر شورای نگهبان عبور کند. اسحاق جهانگیری نیز که معاون اول روحانی در ۸ سال ریاست جمهوری اش نیز بود اما او ۸ سال نیز در دولت خاتمی وزارت صنایع و معادن را در دست داشت و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم شد.
عباس آخوندی و محمد شریعتمداری و البته مصطفی پورمحمدی هم از دیگر وزرای دولت روحانی بودند که با حضور در وزارت کشور ردای کاندیداتوری در انتخابات را برتن کردند. عباس آخوندی البته سابقه حضور در دولت هاشمی را نیز داشته است و محمد شریعتمداری نیز در دولت خاتمی وزیر بازرگانی بوده است.
اما درحالی که پیش بینی می شد محمد مخبر از جایگاه معاون اول دولت و این روزها سرپرست ریاست جمهوری وارد کارزار انتخابات شوند، این پیش بینی محقق نشد و به جای آن دولتی ها یکی بعد از دیگری وارد میدان کاندیداتوری شدند.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد، صولت مرتضی وزیر کار و مهرداد بذرپارش وزیر راه و شهرسازی از جمله دولتمردانی هستند که نامشان را برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری به ثبت رساندند. به این لیست باید منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه و قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید را نیز اضافه کرد.
نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !
ارسال دیدگاه