BAMDADZAGROSONLINE.IR
کد خبر : 424631
یکشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۳ ، 16:46

نام کربلا که به گوشت می رسد نوای یا حسین بر قلبت جوانه می زند. گویی از همان بدو تولد نامش به ‌کربلا‌ ‌گره‌ خورده و ‌سرنوشت هم با او یاری کرد‌. شگفت آور است وقتی به رفتارهای عزاداران و عزیزانی که ایام اربعین در موکب‌ها به زائران خدمت رسانی می‌کنند

به گزارش بامداد زاگرس آنلاین و به نقل از نبض شهر :: نام کربلا که به گوشت می رسد نوای یا حسین بر قلبت جوانه می زند. گویی از همان بدو تولد نامش به ‌کربلا‌ ‌گره‌ خورده و ‌سرنوشت هم با او یاری کرد‌. شگفت آور است  وقتی به رفتارهای عزاداران و عزیزانی   که ایام اربعین در موکب‌ها به زائران خدمت رسانی می‌کنند، نگاه می کنید در می یابید با چه عشق و علاقه‌ای زائران را خدمت می‌کنند .

 

---

آری این همان عشق به ابا عبدالله الحسین (ع) است که در میلیون ها زائر کربلایی وخدام حسینی  می توان آن را تماشا کرد . اینکه صدها نفر شبانه روز عاشقانه و مخلصانه در پاسداشت رویداد تاریخی پیاده روی اربعین شرکت می کنند و در گرمای سوزان طاقت فرسای ۵۰ درجه با پای پیاده یا  دوچرخه  خود را برای زیارت آقا امام حسین (ع)  می رسانند یک اتفاق ساده نیست ،یک ملاقات ساده یا فقط پیاده روی معمولی نیست ، بلک شور وشعور حسینی است که در دلها غوغا کرده و هر روز به این شور و شعف افزوده می شود .
تمام خوزستان و ایران که هیچ، تمام دنیا را حال و هوای اربعین گرفته است. عاشقان امام حسین تا آخرین نفس‌های زندگی‌ و آخرین ذره مالشان برای معشوق هزینه می‌کنند. اصلا همه جانشان را در راه عشق خرج می‌کنند. و باز اربعین و حسرت جاماندن از قافله عشق، حسرتی که دل تنگِ شمردن تک تک عمودها بودن تا به آخرین شماره یعنی ۱۴۵۲ برسند تا بگویند: به تو از دور سلام. هر چند حس سفر اربعین فرق دارد و هیچ چیزی نمی‌تواند جایگزین آن باشد ولی هستند کسانی همانند پیرمرد ۵۵ ساله سوسنگردی که عاشقانه اشک می ریزد برای رفتن کربلا ،چون توان مالی ندارد که عازم این سفر معنوی شود واینجا دل هایی هستند پر از حسرت و نگاه ، پر از عشق و مهربانی که هیچ آرزویی نداشتند جز آرزوی زیارت کربلا ..

 

---


“مهدی سواری “لباس مشکی سنتی عربی پوشیده و چفیه ای سفید رنگ بر سر دارد . بدون اینکه زیر انداز پتو یا حتی حصیر زیر پایش باشد روی قطعه ای زمین بین موکب های مستقر شده مرز چذابه نشسته است . نوای حزن انگیز مداحی عربی به گوش می رسد و موکب داران درحال خدمت به زائران هستند .  پیرمرد با شنیدن این نوای غم انگیز با دو دست بر سر و  سینه می زند و  حسین را صدا می کند  . به طرفش می رویم و ازش می پرسیم کربلا رفته ای !؟ بغضش می ترکد و اشکهایش همچو باران سرازیر می شود با خود می گوید دلم کربلا می خواهد این جمله را سه بار تکرار می کند و سرش را پایین می اندازد و زیر لب زمزمه می کند سالار شهیدان شرمنده ام که نتوانستم زیارتت بیایم . سه بچه  ۸ ساله دختر و پسر که آن اطراف هستند  سراغش می روند و با زبان عربی او را دلداری می دهند  ” لا تبکی عم ” .   به او جرعه ای آب می دهند تا آرام شود . پیرمرد لحظاتی بعد با صدای لرزان و چشمانی اشک آلود از فقر مالی اش برایمان می گوید و گرفتاری های دنیایی اش !.. می گوید دستم خالی است و حتی پول اجاره را ندارم .هشت پسر عمو دارم که وضع مالی بهتری دارند با اینکه از وضع مالی من خبر دارند  اما به من کمکی نکرده اند . خدا بزرگ است و خودش رزق وروزی را می دهد . او شروع می کند باز به گریه کردن و از دلتنگی هایش برای کربلا می گوید که وقتی مردم را می بینم که  به سفر کربلا می روند و  از ته دل خوشحالند حسرت می خورم از اینکه  جا ماندم از کاروان کربلایی ها ! باور کنید خیلی سخت است عاشق حسین باشی و نتوانی زیارتش بروی .. و دوباره گریه امانش نمی دهد .

آبی بر عطش جان زائران

 

 

---


آری دلباختگان حسینی یک نفر یا دو نفر نیستند . عشق به حسین را در قلب همه شیعیان است . کودکانی را می بنیم که مخلصانه خادمی می کنند  رها و رایا  دختران دوقلویی هستند که در مسیر موکب های چذابه  ملتمسانه به زائران کربلایی آب تعارف می کنند تا گلوی خشک زائران به جرعه آبی خنک شود ؛ این دو کودک خوزستانی با هر جرعه آب که زائران مولا را سیراب می کنند آبی بر آتش جانشان می نشانند . آنها فقط ۴ سال سن دارند ولی در گرمای بالای ۵۰ درجه کنار خانواده شان  به زائران حسینی خدمت می کنند و به اصرار می خواهند آبی از دستانشان بگیری و بنوشی و بعد لبخندی رضایت بخشی بر لبان کوچک و چهره معصومشان نقش می بندند و راه شان را ادامه می دهند  تا تشنگان را سیراب کنند ..
احمد هم از جمله جهادگرانی است که بیش از دو هفته به مرز چذابه آمده تا سایبانی برای موکب داران درست کند . دو  اکیپ جهادگر مشغول بستن داربست های موکب ها هستند و احمد هم بین این جوانان است  .برخی از این دلباختگان حسینی در دیگر امور فنی مانند برق و پشتیبانی و خدماتی به موکب داران و مردم خدمت می کنند . این جوان ۲۵ ساله می گوید هر چند  هوای گرم و وزش باد شدید سختی کار را دو چندان  می کند اما کار را رها نمی کنیم و شبانه روز برای آرامش و رفاه زوار حسینی  قدم برمی داریم  .
دیگر جهادگر خوزستانی خود را قاسم معرفی می کند و با ماشینی که منقش به نام موکب سردار حاج قاسم سلیمانی است یخ های قالب بندی را  به موکب ها می رساند . می گوید بعضا دو ساعت هم خواب نداریم چرا که از اول صبح توزیع یخ را بین موکب ها شروع می کنیم و بخاطر تعداد زیاد موکب ها تا ساعتها این کار ادامه دارد  در کنار آن به مشکلات موکب داران رسیدگی می کنیم .اما این بی خوابی ها چون برای سالار شهیدان است لذت بخش است و اجر معنوی دارد و امیدواریم زوار از این مسیر با آرامش خاطر تردد کنند و در قیامت اباعبدالله الحسین (ع) شفاعت مان کند .
  

در مسیر موکب های چذابه به عمود ۴۵ می رسیم جاییکه زنان در حال پخت نان هستند و مزین به پرچم های مشکی رنگ سالار شهیدان است. فرش کوچک قرمز رنگی در وسط موکب پهن شده و تعدادی آب معدنی و بساط چای هم  دیده می شود . مادر خانواده که مدیریت کار پخت نان را برعهده دارد ۳۹ ساله و اهل سوسنگرد است . او به همراه سه فرزند ،همسرش و دو نفر از دوستانش درحال تهیه و توزیع نان و سرخ کردن بادنجان هستند. دو هفته ای می شود موکب را راه اندازی کرده اند .  همسرش در آمدی ندارد و بیکار است  اما هر چه در توان داشته اند نذر آقا امام حسین (ع) کرده اند و برای نوکری زائران حسینی قدم به راه خیر گذاشته و خوشحال هستند که این توفیق نصیب شان شده است .مهمترین آرزویشان سلامتی و عاقبت بخیری است .
“نسیم بوعذار “مادر خانواده در حال تهیه خمیر و چانه نان است . دخترش فاطمه سر پا ایستاده و بادنجان های خرد شده را در ماهیتابه روغنی قرار داده  و سپس درون قابلمه ای که جلویش گذاشته شده می گذارد. کمی جلوتر پسر جوانی کنار تنور نان ایستاده و چانه های نان را در تنور گذاشته و نان های پخت شده قبلی را از تنور در می آورد و  به پدر خانواده تحویل می دهد تا به زوار تقدیم کنند . مادر دستانش را رو به آسمان گرفته و با زبان عربی می گوید شکرلله شکرا لله .. خدا عمری بدهد تا آخرین نفس خادم آقا امام حسین (ع) باشیم ..
درمسیر طریق الحسین و  گذر از موکب های چذابه زائری کربلایی را می بینیم که بر سر و صورتش آب می زند و صورت فرزندش از گرما قرمز شده است . او فرزندش را با بادبزن کوچکی خنک می کند .  به گفته سمیه ۳۵ ساله که اهل اصفهان است همسرش  از ابتدا با سفر کربلای سمیه مخالف بود ولی اصرار زیاد سمیه به همسرش باعث شد که یک روز قبل از حرکت کاروان کربلایی رضایت دهد و بالاخره بعد از ۵ سال دعای این بانوی اصفهانی مستجاب شود  . این خاطره هنوز در ذهن سمیه مانده و وقتی به یاد آن لحظات می افتد اشک شوق در چشمانش جاری می شود .
  

عشق به حسین خستگی ناپذیر است


حسن  خالدی هم  از جمله زائران کاروان پیاده روی اربعین است که از لردگان آمده و نذر کرده با  پای پیاده از چذابه به سمت کربلا برود . حسن می گوید  هوا گرم است اما عشق به حسین خستگی ناپذیر است و اصلا خسته نشدیم . او که ۲۰ سال سن دارد و دومین بار است که عازم کربلا می شود پیاده روی اربعین حسینی را همانند کشتی نجات دانسته که چراغ هدایتگر  زائران است . از اینکه در این مسیر قدم برداشته خوشحال است . “علی شمس ” هم با کاروان دوچرخه سواران شهرستان گراد استان فارس به اینجا آمده و سومین سالی است که با این کاروان دوچرخه سواری عازم کربلا می شود او هم در تایید سخنان دیگر زائران می گوید امام حسین (ع)  مظهر ارزشهاست و زنده نگه داشتن یاد آن حضرت و یاران باوفایش، زنده نگهداشتن ارزشهای الهی است.
علی پس از گرفتن چند عکس یادگاری با دوستانش به ما می گوید: حماسه عاشورا به گونه‌ای است که هرچه زمان می‌گذرد، ابعاد بی‌انتهای این حماسه بیش از پیش تجلی می‌یابد  ما هم آمده ایم تا به وظیفه اصلی خود که زیارت سالار شهیدان است عمل کنیم .سرما وگرما برایمان معنا ندارد چراکه عشق به حسین در وجودمان است . از استان فارس تا مرز چذابه ۷ روزی می شود که رکاب می زنیم . او به خاطر دارد دو سال گذشته که در این مسیر رکاب می زدند تیوپ دوچرخه اش پاره شد و تعمیرگاهی آن نزدیکی ها نبود که آن را تعمیر کند لذا ساعاتی در گرما منتظر ماند تا خودرویی از آنجا گذر کرد و دوچرخه اش را حمل و به مغازه ای رساند تا تعمیر کردند و او با خیال راحت به مسیر ش برای رفتن به کربلا ادامه داد .
بر طبق روایات و احادیث پیاده روی اربعین یکی از کارهایی است که ثواب هزار حج مقبول را دارد. زائر حسینی در قدم نخستش به کربلا گناهانش آمرزیده و ۴۰ سال قبل از دیگران وارد بهشت می شود . چه زیباست لحظه ای که محشر اربعین برپا می شود و دهها میلیون انسان عاشق به امام مظلومان از اقصی نقاط ایران وجهان رهسپار کربلا و نجف می شوند . این روزها به برکت امام حسین (ع) پایانه مرزی شلمچه هم آوردگاه ارادت دلداران امام حسین (ع) شده تا با پای دل ودیده جان صحن و سرای مظلوم کربلا را زیارت کنند. حماسه سازی عشاق حسینی در پایانه مرزی شلمچه هم وصف ناپذیر است .از  پسر ۱۲ ساله اصفهانی که شوق زیادی برای خدمت به زوار دارد و در هوای گرم تابستانی طاقت فرسا با عطر افشانی گلاب به زائرانی که در تردد هستند سر و صورتشان را به نسیم خوش گلاب معطر کرده و دل وجانشان را خنک می کند  تا بانوی شیرازی که کودک سه ماهه اش را به بغل گرفته و در پایانه مرزی شلمچه مشتاقانه انتظار می کشد تا هر چه سریعتر از  مرز عبور کرده و چشمش به دیدن ضریح امام حسین (ع) روشن شود  . از سال گذشته نیت کرده اربعین  فرزند خردسالش را پابوس سالار شهیدان ببرد  . او معتقد است ثواب زیارت امام حسین (ع) از بهترین اعمال است و همه شیعیان باید هر ساله این سفر زیارتی را بروند و فرهنگ عاشورایی و اربعینی باید به نسل آیندگان انتقال یابد .

اربعین حسینی یک حرکت خودجوش  است


جمعه ریحانی اولین زائر غیر ایرانی است که در مسیر طریق الحسین با او آشنا می شویم .  این مرد ۶۵ ساله به اتفاق خانواده اش ابتدا به استان یزد سفر کرده اند  واز آنجا با کاروانی  عازم شلمچه شده اند ؛ آنها  سومین سال است توفیق زیارت را یافته اند. جمعه ریحانی سفر کربلا را سفر عشق ، محبت و ارادت به اهل بیت و امام حسین (ع) دانسته و معتقد است پیاده روی اربعینی کاری زینبی است و نه فقط ملت‌های مسلمان بلکه تمام ادیان تحت تاثیر این مکتب قرار گرفته اند  .اربعین حسینی یک حرکت خودجوش  است که منجر به اتحاد و یکرنگی هر چه بیشتر مسلمانان و نقش بر آب شدن نقشه های دشمنان اسلام می شود .
در ادامه گزارش وارد سالن پایانه مرزی شلمچه می شویم . زائران دسته دسته وارد این محوطه می شوند . خانواده ای را می بینیم که اهل  اهل رامهرمز هستند وبرای اولین بار عازم کربلا شده اند . دیدگاه مهناز بچاری مادر خانواده درباره سفر معنوی کربلا  اینگونه است : کربلا رفتن به خودی خود مهم نیست بلکه فلسفه آن که همان زنده نگه داشتن اسلام و امر به معروف و نهی از منکر است باید مد نظر قرار گیرد .
این بانوی خوزستانی بر این باور است که  باید  مکتب امام حسین را زنده نگه داریم و یکی از موارد زنده نگه داشتن مکتب امام حسینی در این زمان ، حمایت از مردم غزه است چون همانطور که دنیا شاهد است در یک سال اخیر رژیم اشغالگر صهیونیستی  اقدام به نسل کشی فلسطینی ها بویژه کودکان ، زنان وغیر نظامیان در غزه و فلسطین کرده از این رو  باید جامعه جهانی را نسبت به این کشتارهای رژیم صهیونیستی آگاه سازیم  و تنها دعایم  این است صلح در غزه بر پا شود و زنان وکودکان مظلوم فلسطین و غزه آرامش داشته باشند .
خانم آقایی هم از جمله خادمانی است که به همراه گروهی از بانوان از مسجد اشرف اصفهانی اهواز به شلمچه اعزام شده است . او در حال پخت حلوا برای توزیع بین زائران است . در حین هم زدن حلوا ذکر یا حسین  را بر لب زمزمه می کند . دومین سالی است که برای خدمت به زائران حسینی به شلمچه می آید . می گوید اربعین یک همایش سراسری است و فقط متعلق به ما ایرانی ها نیست بلکه سراسر دنیا در اربعین حسینی خادمی ابا عبدالله الحسین (ع) را می کنند . وی سال گذشته افتخار خادمی زائران امام حسن عسکری (ع) را داشته و معتقد است باید امام شناس باشیم تا بتوانیم در این مسیر ثابت قدم باشیم .

 

اربعین جلوه‌ای از اتحاد، همدلی، ایثار و مردانگی دلدادگان حسینی است


در بین موکب داران و خادمان حسینی خبرنگاران و عکاسان زیادی را از اقصی نقاط کشور بویژه از خوزستان می بینیم . یکی از خبرنگاران که در قالب اردوی سفیران حسینی به همت سازمان بسیج رسانه خوزستان به مرز شلمچه آمده می گوید : نوشتن درباره اربعین تمرین مشق عشق است و هرچه سختی در این مسیر داشته باشیم با دل وجان تحمل می کنیم . یکی از بحث‌هایی که همیشه در تحلیل واقعه کربلا جا دارد مورد بازخوانی قرار گیرد، موضوع پیامدها و بازتاب‌های نهضت عاشورا است  .
رضا خبازان خبرنگار خبرگزاری ایرنا خوزستان (اهواز ) ،  اربعین را جلوه‌ای از اتحاد، همدلی، ایثار و مردانگی دلدادگان حسینی دانسته  واظهار می کند: اگر فقط به رفتارهای عزیزانی که در موکب ها به زائران خدمت ر سانی می کنند خوب نگاه کنیم  متوجه می شویم پیام این عشق و ارادات خادمان حسینی زنده نگه داشتن قیام عاشورا است .
خبرنگار ایرنا خوزستان  می گوید :  ما در جنگ جهانی  روایت ها به سر می بریم و دشمنان با تمام ابزارهای رسانه ای خود می خواهند واقعیتها را پنهان کنند ؛همانگونه که در نسل کشی زنان و کودکان مظلوم در جنگ غزه سعی شان بر این بود که از ورود خبرنگاران و تصویر برداری آنها به هر طریق جلوگیری کنند تا اخبار و واقعیات به جهان منتشر نشود  .
وی می افزاید :‌دشمنان با تمام ابزارهای رسانه ای همواره در تلاشند حرکت عظیم پیاده روی اربعین حسینی را کمرنگ کنند و این وظیفه خبرنگاران است که درترویج شعور حسینی و فرهنگی سازی مکتب حسینی با قلم خود حرکت عظیم پیاده روی اربعین را به خوبی به تصویر بکشند ، بنابراین رسانه های ما که توفیق خدمت در اربعین حسینی را دارند با انعکاس اخبار خود در جهت نشان دادن این رویداد بزرگ تلاش کنند.

زوار امام حسین در روز قیامت بر سفره های نور می نشینند


نزدیک اذان مغرب شده و نوای دلنشین دعای پر فیض زیارت عاشورا  از یکی از موکب ها در حال پخش شدن است . فرصت را مناسبت دیده و سری به آن موکب می زنیم تا لحظاتی معنوی تجربه کنیم . پس از دعای زیارت عاشورا یکی از روحانیون درباره فضیلت زیارت سید الشهدا و زیارت اربعین اینچنین می گوید :  زیارت رفتن سید الشهدا  نوعی فریضه واجب است . درباره فضیلت زیارت زائر سید الشهدا همین بس که روز قیامت خداوند بهترین حافظ برای زائر کربلا است .
به گفته شیخ فتحی زائر سید الشهدا روز قیامت ۵۰ نفر را شفاعت می کند و حاجات او کنار قبر سید الشهدا مستجاب می شود . زائر امام حسین(ع) شهید از دنیا می رود و در زمره شهدا است . او می گوید :‌هر قدم که زائر  به سمت سالار شهیدان می رود ثواب یک حج را دارد به شرط اینکه بخاطر ریا یا چشم هم چشمی یا نیت دنیوی نباشد . زوار امام حسین در روز قیامت بر سفره های نور می نشینند که این خود اهمیت زیارت حضرت سید الشهدا در اربعین را نشان می دهد

 

آنچه در این چند روز در این مسیرهای منتهی به کربلا اتفاق می افتد به سان قطعه ای از بهشت است که در زمین و  این کره خاکی پرتو افکنی کرده و همین رایحه بهشتی است که میلیون ها انسان را از خانه و کاشانه خود حرکت و در این مسیر نورانی قرار می دهد.جلو ه های عشق و ارادت خادمان حسینی در قافله سالار عاشقی ابا عبدالله الحسین (ع)‌ همچنان چشمانمان را به حماسه سازی اربعین حسینی روشن تر می کند .  هر کس به حد توان و معرفت و اعتقادش از زندگی امام حسین (ع) بهره می برد و کسانی که در راهپیمایی اربعین شرکت می کنند خواستار آزادی خواهی و صلح و امنیت در جهان هستند . اربعین تنها به مکان و زمان اختصاص ندارد شاید توفیق حضور در این راهپیمایی را نداشته باشیم ولی با کسب معرفت و شناخت اهداف قیام امام حسین(ع) می توانیم جز زائرانش باشیم. عشق سالار شهیدان پایانی ندارد و همه دوست دارند با عشق حسین زندگی کنند و با عشق حسین بمیرند . اینجا در اربعین در کربلا، شاید مردم همدیگر را نشناسند اما همه با هم مهربانند؛ و کربلا همان قطعه ای از بهشت است و زیارت شهید کربلا همانند ورود به بهشت است .

نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !

ارسال دیدگاه
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار
ساخت جاده میانبر مسجدسلیمان- الیگودرز به کجا کشید؟

ساخت جاده میانبر مسجدسلیمان- الیگودرز به کجا کشید؟

ساخت جاده الیگودرز به خوزستان از طریق مسجدسلیمان، ...
مهران رضایی که بود؟

مهران رضایی که بود؟

در چند روز گذشته مسجد سلیمان یکی از بهترین ...