به گزارش بامداد زاگرس آنلاین و به نقل از عصر ایران؛ یک منبع نزدیک به حزبالله لبنان اعلام کرده پیکر سید حسن نصرالله -دبیر کل شهید این جنبش-به صورت موقت در مکانی نامعلوم به خاک سپرده خواهد شد ( و به تعبیر درستتر تا خاکسپاریِ دایم نگاهداری میشود).
این در حالی است که پیشتر برخی گفته بودند قرار است پس از تشییع جنازه در بیروت به عراق منتقل و در کربلا به خاک سپرده شود اما با اظهارات اخیر مقامات حزبالله این گمانه زنیها رد شده است. بازار شایعات دربارۀ تشییع پیکر رهبر شهید حزبالله تا جایی داغ شده بود که پنجشنبه شب برخی ادعا کردند قرار است روز جمعه قبل از نماز جمعۀ تهران تشییع شود اما این شایعه هم به سرعت تکذیب شد.
یک منبع نزدیک به حزبالله دلیل تصمیم به دفن موقت را "دشواری برگزاری مراسم تشییع مردمی زیر تهدیدهای اسرائیل" اعلام کرده است.
بر این اساس از بیم از تهدیدهای اسرائیل برای هدف قراردادن عزاداران و محل تشییع و خاکسپاری و حتی بعدتر شاید محل تدفین او پیکر نصرالله به صورت موقت در مکانی نامعلوم به خاک سپرده خواهد شد یا شاید هم شده باشد.
هر چند مقامات حزبالله به ذکر همین دلایل بسنده کردهاند اما حدس زده میشود با توجه به عملیات اسراییل در غزه و لبنان و حتی ترور هنیه در تهران بیمیل نیستند به بهانهای کاری هم در عراق صورت دهند و شاید اجتناب از تشییع و تدفین، خنثی کردن همین موضوع یا درخواست مقامات عراقی هم بوده باشد.
به بهانه این خبر شاید این اشاره جالب باشد که در تاریخ معاصر دفن یا نگهداری جنازه دو شخصیت مشهور ایرانی هم در ابتدا موقت بوده اما از یکی 57 سال و از دیگری 47 سال میگذرد و همچنان در همان مکانهایی هستند که قرار بوده موقت باشند ولی عملا دایمی شده اگرچه دربارۀ سید حسن نصرالله این ویژگی بارزتر است که جدای موقت بودن مکان آن فعلا نامعلوم است.
از آن دو یکی دکتر محمد مصدق رجل برجسته سیاسی معاصر و نخست وزیر دولت ملی در سال های 1330 تا 1332 است که وصیت کرده بود در گورستان و به تعبیر امروزی آرامستان ابنبابویه در کنار شهیدان 30 تیر 1331 دفن شود اما در لحظات آخر با دستور شخص شاه این کار انجام نشد و پیکر او در همان اتاق ناهارخوری عمارت احمدآباد به صورت موقت دفن یا نگاه داشته شد تا بعدتر منتقل شود اما بعد از سقوط سلطنت هم این اتفاق نیفتاد و همچنان نیز در آن مکان است و احتمالا بحث انتقال به کلی منتفی شده است.
مورد دیگر دفن موقت دکتر علی شریعتی در جوار زیبنیه دمشق است و جالب این که آن پیکر مومیایی هم شده که گویا در شرع با نیت چند سال و به قصد انتقال و نه جاودانه سازی مجاز است و قرار بوده به زادگاه شریعتی یا حسینیه ارشاد منتقل شود ولی این اتفاق هم نیفتاده و این در حالی است که محل اختصاص یافته به پیکر شریعتی در طرح تعریض خیابان است واگر سوریه درگیر جنگ با معارضان داخلی و سپس داعش نشده بود چه بسا این طرح اجرا می شد و معلوم نبود بر سر آن چه میآمد.
مهمترین تفاوت مورد سید حسن نصرالله با دو فقره یاد شده البته در این است که مکان تدفین یا نگاهداری مصدق و شریعتی معلوم است حال آن که تا اطلاع ثانوی مشخص نخواهد بود پیکر دبیر کل شهید و شهیر حزبالله کجا به امانت سپرده میشود/ شده است.
نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !
ارسال دیدگاه