سیدحکمتالله موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان با اشاره به طراحی و انتشار نخستین مجموعه تمبر اختصاصی صنایع دستی خوزستان اظهار کرد: با توجه به اهمیت رعایت دستورالعملهای بهداشتی در دوران شیوع ویروس منحوس کرونا در جمع کمتری از مدیران و هنرمندان این مراسم برگزار شد.
او گفت: از ملموسترین و فاخرترین تولیدات ملی کشورمان آثار صنایع دستی هست که در استان زرخیز خوزستان دارای تنوع بسیار خوبی است که قریب به ۹۰ رشته فعال در استان خوزستان موجود میباشد.
موسوی اضافه کرد: در راستای مستندسازی و ثبت ارزشمندیهای آثار صنایع دستی و توجه ویژه به فرهنگ تمبر و تلاقی آن با داشتههای غنی صنایع دستی خوزستان، طی تفاهم نامهای با اداره کل پست خوزستان از ۱۶ تمبر صنایع دستی استان که نشان ملی مرغوبیت را اخذ کردهاند با حضور جناب آقای دکتر نیکو رونمایی شد.
همچنین مهرداد نیکو، رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان در مراسم رونمایی از تمبر اختصاصی صنایع دستی خوزستان گفت: شخصا علاقهمندی ویژهای به مقوله میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان دارم و یکی از دلایل این علاقهمندی بین آحاد مردم این است که این ظرفیتها ارزشآفرینی فرهنگی و اقتصادی ویژه ای دارند و صنایع دستی و گردشگری جزو معدود صنعتهایی است که هیچ گونه آسیبی به بخشهای دیگر نمیزند و تعالی فرهنگ اجتماعی و ارزش آفرینی اقتصاد را در پی دارد.
وی تصریح کرد: خوزستان مهد تاریخی و فرهنگی کشور عزیزمان است که دارای ویژگی های منحصر به فردی است، این قابلیتها و این آثار ارزشمند صنایع دستی هم که فرهنگ بین نسلی را منتقل میکند را از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان حمایت میکنیم و از اقدام ارزنده اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان بابت انتشار این مجموعه تمبر ارزشمند و زیبا که دارای پیامهای فرهنگی است سپاسگزاری میکنم.
شکرالله قاسمی معاون صنایع دستی خوزستان نیز گفت: طی سالهای گذشته تاکنون ۸۴ اثر صنایع دستی خوزستان نشان ملی مرغوبیت اخذ کردهاند و چهار اثر نیز مهر اصالت یونسکو دریافت کردهاند.
قاسمی اضافه کرد: اخذ نشان ملی و مرغوبیت به صورت دوسالانه در کشور برگزار میشود که امیدواریم در سال ۱۴۰۰ نیز بتوانیم آثار متعددی از هنرمندان و صنعتگران استان خوزستان را به این شکل به ثبت برسانیم.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی خوزستان گفت: ضمن تقدیر از حضور رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان و حمایتهای ایشان از صنایع دستی استان، از حمایتهای مدیرکل و از ایدهپردازی روابط عمومی و امور بینالملل ادارهکل و اهتمام کلیه هنرمندان و کارشناسان برای طراحی و انتشار این مجموعه زیبا تشکر و قدردانی مینمایم.
به گزارش ایسنا، براساس اعلام ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان، تمبر اختصاصی صنایع دستی خوزستان پس از رونمایی با هدف توسعه و ترویج صنایع دستی و هنرهای سنتی خوزستان در اختیار سازمان جهانی صنایع دستی، پژوهشگاه صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، موزههای تمبر و اسکناس کشور، موزه تمبر آستان قدس رضوی، سرمایهگذاران و هنرمندان صنایع دستی قرار خواهد گرفت.
تمبر آثار شاخص صنایع دستی خوزستان در ۱۶ عنوان به دو زبان فارسی و انگلیسی، با شعار جهش تولید از آثار هنرمندان ذیل طراحی، چاپ و منتشر شده است:
۱. پوشاک سنتی، اثر: عصمت تیرسحر
۲. موج بافی، اثر: گلبناز محمدی
۳. چوقابافی، اثر: عظیمه چراغیگاه
۴. عود، اثر: مهران طالبی
۵. کپوبافی، اثر: فرنگیس بوش
۶.کپوبافی، اثر: هایده کایدخورده
۷. خراطی چوب، اثر: استادعبدالرحیم فروتن
۸. خراطی چوب، اثر: محمد فروتن
۹. کپوبافی، اثر: آمنه کایدگپ
۱۰. کپوبافی، اثر: فاطمه تخته
۱۱. کپوبافی، اثر: شیرمحمدبوش
۱۲. ورشو، اثر: رحمن گل
۱۳. مینای صبی، اثر: حامدجیزان (۲ اثر)
۱۴. زیورآلات سنتی، اثر: علیرضا خلفهنیلساز
نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !
ارسال دیدگاه