BAMDADZAGROSONLINE.IR
کد خبر : 233731
شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ ، 23:00

در این راستا، کارگردان فیلم سینمایی «بچه‌های طوفان» که خبرهای از پخش آن در تلویزیون همزمان با اکران نوروزی در سینماها منتشر شده است، تاکید کرد: با مذاکره‌ای که با مدیران شبکه «امید» داشته‌ام، قرار است فیلم را روز (۱۲ فررودین ماه) پخش نکنند.

به گزارش بامداد زاگرس آنلاین و به نقل از ایسنا:میزبانی دو جشنواره در هنگ کنگ و نیویورک از فیلم‌های هومن سیدی، مانی حقیقی و سعید روستایی، حاشیه‌هایی از پخش بچه‌های طوفان و شماره 10 در تلویزیون، حاشیه جدی صداوسیما در سال ۱۴۰۲، اعلام پرمسافرترین استان‌ها و آمار بازدید از موزه‌ها، تعطیلی موزه‌ها و اماکن تاریخی در ۱۳ فروردین و درگذشت نوه امام موسی صدر از تازه‌ترین رویدادهای فرهنگی هنری هستند، همچنین این روزها با یادی از جمشید مشایخی، عسل بدیعی، علامه محمد قزوینی و بهاء‌الدین خرمشاهی سپری شد.

 یازدهم فروردین سالروز تولد محمد قزوینی، مشهور به علامه محمد قزوینی است، می‌گویند او در درست نوشتن و درست گفتن فارسی تعصب شدید داشت و تعصب او به اندازه‌ای بود که گاه برای یک غلط یا یک نوشته نادرست که از یکی از معاشرین یا دوستان خود می‌دید، یا به‌کلی با او قطع رابطه می‌کرد و یا به او اولتیماتومی در این باب می‌داد. 

ایرج افشار او را این‌گونه توصیف می‌کند: قزوینی، کوچک‌اندام، و باریک‌چهره بود. اما دانش و بینش کم‌مانند، او را به پایگاهی والا و جایگاهی بلند رسانید. قزوینی را نوشته‌ها و سخنانی هست که او را جاودانی و بزرگ‌مرد ساخت. چندان سخت‌اثر و اثرگذار بود که یادش را قرن‌های دراز در ضمیرها پایدار خواهد داشت و آثارش همیشه برترین نمودار ژرفی تحقیق و وسعت دانش او خواهد بود.  اما بزرگی و نامداری مرحوم قزونی تنها به دانش و اطلاعات عالمانه او در رشته‌های تاریخ و ادب اسلامی نبود، بلکه خصوصیاتی چون «روح علمی»، «انصاف در علم» و همنشینی با دانشمندان درجه اول غرب او را از دیگران ممتاز ساخته و به پایه مردان بزرگی چون ابوریحان بیرونی و ابن خلدون رسانید.

بهاءالدین خرمشاهی هم یکی دیگر از چهره‌هایی بود که به مناسبت سالروز تولدش (۱۲ فروردین)، از او نوشتیم. او نویسنده، مترجم، طنزپرداز، فرهنگ‌نویس، حافظ‌شناس، شاعر و همچنین یکی از قرآن‌پژوهان و مترجمان قرآن کریم به زبان فارسی است، خرمشاهی که امسال ۸۷ ساله شد، ترس از سفر دارد و در این زمینه همدرد حافظ است، نه مقلدش!

بودن یا نبودن عسل بدیعی 

اما ده سالی می‌شود که دوازدهم فروردین روز تلخی را برای اهالی سینما رقم زده است؛ عسل بدیعی ـ بازیگر سینما و تلویزیون ـ سال ۱۳۹۲  دچار ایست تنفسی که باعث خونریزی مغزی در او شده بود به کما می‌رود و چند روز بعدتر دچار مرگ مغزی می‌شود و سرانجام به وصیت او، اعضایش ۱۲ فروردین ماه سال ۹۲ اهدا و این هنرمند از دنیا می‌رود.

این بازیگر در سال ۱۳۷۷ با بازی در فیلم «بودن یا نبودن» ساخته‌ی کیانوش عیاری وارد سینما شد و در این فیلم که به موضوع اهدای عضو می‌پرداخت، نقش یک دختر جوان را بازی کرد که نیاز مبرم به پیوند قلب داشت و در نهایت، خانواده‌ی جوانی که مرگ مغزی شده بود، متقاعد می‌شوند اعضای بدن فرزندشان را اهدا کنند.

جمشید مشایخی در بستر بیماری هم در اندیشه زندگی مردم بود

خبر درگذشت جمشید مشایخی هم در آخرین روزهای تعطیلات نوروزی در سال ۱۳۹۸ غم جان‌گدازی برای اهالی هنر بود، مشایخی در سال‌های پایانی عمر خود چندین باری در بیمارستان بستری شده بود. او تابستان سال ۹۷ ، چند ماه پیش از سفر ابدی‌اش مدتی در بیمارستان تحت درمان بود و در آن مقطع هنرمندان زیادی به دیدارش رفتند.

خبرنگار ایسنا هم همان زمان به عیادتش رفت و او بدون هیچ‌گونه مقاومتی در برابر دوربین تلفن همراه ما حاضر شد و درخواست‌هایی را برای بهبود وضعیت زندگی عموم مردم بیان کرد. مشایخی در آن روز گرم تابستانی در اندیشه آینده کاری همکاران خود بود؛ همکاران جوان و البته پیشکسوتش.

هنگ کنگ و نیویورک میزبان فیلم‌های ایرانی شدند

چهل و هفتمین جشنواره فیلم هنگ کنگ از ۳۰ مارس تا ۱۰ آوریل (۱۰ تا ۲۱ فروردین) در حال برگزاری است و فیلم های «تفریق» ساخته مانی حقیقی و «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی در این رویداد به نمایش در می آیند.

 «جنگ جهانی سوم» که نماینده رسمی سینمای ایران در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی اسکار ۲۰۲۳ بود، پس از حضور موفق در جشنواره ونیز و کسب دو جایزه بهترین فیلم و بازیگر بخش افق‌ها، در سی و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم توکیو، هشتمین دوره جشنواره فیلم جهان آسیا در لس‌آنجلس و جشنواره فیلم استکهلم سوئد نیز حضور موفقی داشت و در فهرست فیلمهای جشنواره پالم اسپرینگز ۲۰۲۳ نیز قرار گرفت و اخیرا نیز سه جایزه اصلی بهترین فیلم، کارگردانی و بازیگر مرد (محسن تنابنده) را از جشنواره فیلم بلگراد در کشور صربستان و دو جایزه از جشنواره فریبورگ سوئیس دریافت کرده است. 

فیلم «تفریق» به کارگردانی مانی حقیقی و با بازی ترانه علیدوستی و نوید محمدزاده هم پیش از این در جشنواره هایی چون لندن و تورنتو حضور داشته است.

همچنین پنجاه و دومین جشنواره «کارگردان های جدید/فیلم های جدید نیویورک» هم از ۲۹ مارس تا ۹ آوریل (۹ تا ۲۱ فردردین) در آمریکا در حال برگزاری است و فیلم سینمایی «برادران لیلا» ساخته سعید روستایی و فیلم کوتاه «۴۸ ساعت» ساخته آزاده موسوی در این جشنواره حضور دارند.

جلوی پخش «بچه‌های طوفان» گرفته شد؟

صدا و سیما در این سال جدید تصمیم گرفته است، برخی از فیلم‌های سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر را در برنامه‌های نوروزی خود پخش کند که با واکنش‌های زیادی همراه شد. 

در این راستا، کارگردان فیلم سینمایی «بچه‌های طوفان» که خبرهای از پخش آن در تلویزیون همزمان با اکران نوروزی در سینماها منتشر شده است، تاکید کرد: با مذاکره‌ای که با مدیران شبکه «امید» داشته‌ام، قرار است فیلم را روز (۱۲ فررودین ماه) پخش نکنند. 

صادق دقیقی ضمن تاکید بر اینکه هنوز برایش مشخص نیست که این اتفاق چگونه افتاده است؟ ادامه داد: امیدوارم دلایل آن روشن شود که چگونه فیلمی همزمان با اکران نوروزی قرار است از تلویزیون سردر بیاورد!

در فهرست فیلم‌های سینمایی روز شنبه ـ دوازدهم فروردین ماه ـ نام فیلم «شماره ۱۰» هم دیده شد؛ تهیه‌کننده «شماره ۱۰» که در چهل و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر حضور داشت، با ۱۱ نامزدی توانست در چهار رشته بهترین نقش اول مرد، بهترین موسیقی متن، بهترین چهره‌پردازی و بهترین طراحی صحنه جایزه سیمرغ بلورین را از آن خود کند. 

تهیه‌کننده این فیلم در آستانه پخش از تلویزیون و درحالیکه هنوز در سینماها اکران نشده، در نامه‌ای به رییس سازمان صداوسیما درخواست کرد که پخش آن تا ۲۶ مرداد و سالگرد بازگشت آزادگان به وطن، به تعویق بیفتد.

همچنین اعلام شد که مستند «تماشاگر بهار» ساخته ابوالفضل توکلی پرتره‌ای روایتی از یک عمر فعالیت هنری رضا رویگری روز یکشنبه، ۱۳ فروردین ساعت ۱۵ از تلویزیون پخش می‌شود.

در شرایطی که صداوسیما با آغاز سال جدید می‌رفت که نوروز کم حاشیه ای را به نام خود ثبت کند، پخش تصویری غیرمتعارف در یکی از شبکه ها و دست به دست شدن آن در فضای مجازی، فضای آرام رسانه ملی را بهم ریخت.

اولین حاشیه جدی صداوسیما در سال ۱۴۰۲

در رزوهای گذشته ویدئویی از یکی از برنامه‌های تلویزیونی در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شود که افراد با هر سلیقه و طرز نگاهی را حداقل در یک نگاه مشترک می‌بیند؛ این‌که قابی غیرمتعارف در رسانه ملی رقم خورده است. مسوولان شبکه نسیم ـ شبکه پخش کننده این صحنه ـ با انتشار اطلاعیه ای تلاش کردند تا فضا را تا حدودی آرام کنند و به قول خودشان در جهت تنویر افکار عمومی توضیحاتی را ارائه دهند.

حال ارکسترهای ایران چگونه است؟

اگر بخواهیم دو ارکستر مهم ایرانی را نام ببریم، باید از «ارکستر سمفونیک تهران» و «ارکستر ملی» یاد کنیم که هر دو زیر نظر بنیاد رودکی اداره می‌شوند؛ اما پرسش اینجاست که این دو ارکستر که بیشترین میزان فعالیت رسمی در سراسر کشور را از آن‌ها انتظار می‌رود، در یک سال گذشته تا چه حد فعال بوده‌اند و آیا نحوه فعالیت و کیفیت کاری آن‌ها مورد قبول بوده است؟

ارکستر سمفونیک تهران که قرار بود زیر نظر نصیر حیدریان به عنوان رهبر ثابت فعالیت کند، مدت‌ها است که اجرایی با رهبری او نداشته و اجرای جشنواره موسیقی فجر هم به رهبری منوچهر صهبایی روی صحنه رفت.

ارکستر ملی هم وضعیت متفاوت تری ندارد و مدت‌هاست که رهبر ارکستر و برنامه مشخصی ندارد. این ارکستر قرار بود مهرماه ۱۴۰۱ آثار مجید انتظامی را روی صحنه ببرد ولی در نهایت کنسرت لغو شد. پیش از آن هم که شیوع ویروس کرونا در برنامه‌های این ارکستر اخلال ایجاد کرده بود و اکنون هم بجز اجرای این ارکستر در جریان جشنواره موسیقی فجر (با رهبری همایون رحیمیان ـ آهنگساز و نوازنده ویولن)، اگر هم شاهد روی صحنه رفتن این ارکستر بوده ایم، در اجراهای خصوصی و بدون فروش بلیت بوده است.

از جمله مشکلات اساسی این دو ارکستر بودجه پایینی است که به آنها اختصاص پیدا می‌کند. با توجه به قول های مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه موسیقی هویتی و جدی، باید منتظر بود و دید که آیا در اوایل سال ۱۴۰۲ تغییراتی در این حوزه و به تبع آن ارکسترهای مهم کشور رقم خواهد خورد؟

چرا نقاشی قهوه‌خانه‌ای دفورمه و خام است؟

مهدی طالعی‌نیا، نقاش قهوه‌خانه‌ای با دفاع از ماهیت نقاشی قهوه خانه‌ای به عنوان یک هنر ملی، معتقد است: مسبب اصلی کمرنگ و حتی منسوخ شدن نقاشی قهوه‌خانه‌ای، مدیران ناکارآمد هستند؛ وگرنه این هنر ملی است و قابلیت پرداختن به موضوعات مختلف مذهبی، شاهنامه، بزمی و رزمی را دارد. نقاشی قهوه‌خانه‌ای نوعی از نگارگری ایرانی است که در حوزه هنر عامه جای می‌گیرد. بقیه نگارگری‌ها در حوزه هنر فاخر یا هنر کلاسیک یا هنر درباری و اشرافی کار می‌شد. از آنجا که نقاشی قهوه‌خانه‌ای با عوام طرف است، طبیعتا آن پیچیدگی‌ها و ظرافت‌های نقاشی نگارگری ایرانی را ندارد و با یک سری دفورماسیون‌ها و خام‌دستی‌ها، محتوای خودش را بیان می‌کند.

دیوار کنسولگری سابق آلمان در تبریز بدون استعلام تخریب شد

بخشی از دیوار کنسولگری سابق آلمان در تبریز، در روزهای تعطیل نوروز و در جریان مسیرگشایی برای یک خیابان، درحالی تخریب شد که این بنا در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است و معاون میراث‌ فرهنگی آذربایجان شرقی می‌گوید: این اقدام بدون استعلام و اطلاع انجام شده است. به محض این‌که از ماجرا مطلع شدیم، یگان حفاظت از میراث‌ فرهنگی در منطقه حاضر شد و گزارشی از آن تهیه کرد و به دنبال آن اخطاریه‌ای به شهرداری منطقه ۴ تبریز ابلاغ و اعلام شد که این اقدام ممنوع است و نمی‌توان در عرصه بنای ثبتی مداخله و بخشی از آن را تخریب کرد. اختلاف دیدگاهی در این باره وجود دارد، شهرداری گمان می‌کند وقتی می‌گوییم بنایی ثبت شده است، منظور فقط ساختمان مرکزی است، در صورتی‌که تمام عرصه ۶ هزار متری و بناهای ملحقات ثبت هستند و تفاوتی ندارد که دیوار داخلی باشد یا بیرونی.

این بنا به نام «مدرسه سمیه» و با شماره ثبت ۳۳۲۸۰ در سال ۱۳۹۹ در فهرست آثار ملی، ثبت شده است.

فهرست پرمسافرترین استان‌ها اعلام شد

دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور نیز از افزایش حجم سفرها در نوروز در قیاس با سال گذشته، خبر داد و اسامی استان‌های پرمسافر، کم تصادف و بدون شکایت را اعلام کرد.

به گفته مصطفی فاطمی، بیشترین میزان سفرها به مقصد استان‌های مازندران، گیلان، هرمزگان، خراسان رضوی، فارس، خوزستان، بوشهر، اصفهان، آذربایجان شرقی انجام شده است. همچنین بیشترین اقامت رسمی به ترتیب در استان‌های خراسان رضوی، هرمزگان، گیلان، مازندران، فارس، اصفهان و آذربایجان شرقی بوده است. استان‌های آذربایجان شرقی، گیلان، گلستان و خراسان شمالی در تعطیلات نوروز، بیشترین رشد اقامت‌های رسمی را نسبت به سال گذشته داشته‌اند. استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، قم و یزد نیز کم‌ترین تصادف‌های جاده‌ای را داشته‌اند. همچنین کم‌ترین رشد تصادف‌های جاده‌ای به استان‌های خراسان‌جنوبی، خراسان رضوی، سمنان، یزد، البرز و زنجان اختصاص داشته است. استان‌های ایلام، چهار محال و بختیاری و منطقه آزاد چابهار نیز بدون شکایت بوده‌اند.

موج جدید سفرها در راه است

معاون گردشگری کشور همچنین پیش‌بینی کرد موج جدید سفرها در شب‌های قدر و تعطیلات عید فطر راه افتد و شهرهای مذهبی احتمالا شلوغ شوند.

علی‌اصغر شالبافیان در نشست ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر که دوازدهم فروردین‌ماه با حضور محسن منصوری ـ‌ معاون اجرایی رییس‌جمهور برگزار شد، با اشاره به تقارن ماه مبارک رمضان و نوروز، گفت: پس از پایان تعطیلات نوروزی، شب‌های قدر و نیز عید فطر را داریم که این دو مناسبت‌ نشان می‌دهد به احتمال زیاد ما با موج دیگری از سفر مواجه خواهیم بود که البته شهرهای مذهبی احتمالا مقصد سفر بسیاری از مسافران باشد.

اعلام آمار بازدید از موزه‌ها

مدیرکل موزه‌های کشور هم از ثبت نزدیک به شش میلیون بازدید از موزه‌ها و اماکن تاریخی تا ۱۱ فروردین‌ماه خبر داد و اعلام کرد: آثار تاریخی استان فارس با فاصله زیاد از دیگر استان‌ها بیشترین بازدیدکننده را داشته است.

 استان‌های فارس (یک میلیون و ۴۵۰‌هزار و ۵۴۲ نفر)، اصفهان (۶۹۵‌هزار و ۹۳۰ نفر)، تهران (۴۰۶‌هزار و ۴۳۴ نفر)، خوزستان (۲۳۶‌هزار و ۵۶۳ نفر) و کرمان (۲۱۳‌هزار و ۳۴ نفر)، پنج استان برتر به لحاظ بیشترین میزان بازدیدکننده هستند.

تعطیلی موزه‌ها و اماکن تاریخی در ۱۳ فروردین

همچنین ۱۳ فروردین‌ماه به مناسبت روز طبیعت، تمام موزه‌ها، بناهای تاریخی و پایگاه‌های میراث‌ ملی و جهانی تحت پوشش وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سراسر کشور تعطیل است.

درگذشت نوه امام موسی صدر

دست آخر اینٌکه بتول فروزان (مترجم)، فرزند مهدی فیروزان (مدیرعامل شهر کتاب) و حورا صدر و نوه امام موسی یازدهم فروردین در ۳۵ سالگی از دنیا رفت. مراسم تشییع  پیکر او روز  شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۲، از ساعت ۱۰ صبح در آستان امام‌زاده صالح تجریش برگزار و سپس در بهشت زهرا، ورودی شمالی، سمت چپ، آرامگاه خانوادگی مرحوم طباطبایی به شماره ۴۶۷۰  به خاک سپرده شد.

 

نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !

ارسال دیدگاه
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار
بهار در ادب فارسی

بهار در ادب فارسی

منوچهری دامغانی بزرگترین شاعر طبیعت گرای ...
پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم فردوسی

پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم فردوسی

یکی از خصیصه های تمایز انسان و حیوان زبان ...
هدف مان آشنایی مردم با  محصولات هنری سرامیک است

هدف مان آشنایی مردم با محصولات هنری سرامیک است

در حال حاضر محصولات ما برای کشور بحرین و ...