چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
BAMDADZAGROSONLINE.IR
کد خبر : 284353
شنبه ۲۳ دی ۱۴۰۲ ، 08:11

تنوع فرهنگی و قومی در خوزستان یک فرصت طلایی برای صداوسیما است که در کنار نگاه ملی به ظرفیت ها و اصالت ها به خرده فرهنگ هایی بپردازد که اساس جوامع زیست بوم خوزستان و کشور را تشکیل می دهند.

 بامداد زاگرس آنلاین -هوشنگ نوبخت:چند وقتی است با تدبیر جناب آقای دبیقی ، مدیرکل صداوسیمای خوزستان شاهد پخش ویژه برنامه ای مختص جامعه بختیاری به نام《شوگار》هستیم.برنامه ای با ماهیت فرهنگ و هنر که قصد دارد به معرفی و بررسی شخصیت ها، ظرفیت ها، استعدادها  و اماکن بختیاری بپردازد.

بی شک آغاز هر برنامه یا حرکتی با چالش ها و نقدهایی همراه است که صدالبته شامل این برنامه هم می شود و در فرصتی مناسب بدان خواهیم پرداخت تا بلکه کمکی به غنی تر شدن آن کرده باشیم اما قصد ما از نوشتن و انتشار این مطلب، پرداختن به ضرورت تولید و پخش چنین برنامه ای در سیمای خوزستان بود که سال ها مطالبه جدی و اساسی جامعه فرهیخته و نخبه بختیاری استان خوزستان بود.
سال های سال جامعه بزرگ بختیاری در استان خوزستان ، اندک برنامه های فرهنگی و هنری مد نظر ایل و تبارشان را از سیمای چهارمحال و بختیاری یا کهگیلوبه و بویراحمد دنبال می کردند در حالی که ظرفیت های نهفته و آشکاری در استان وجود داشت و هیچکس هم در این سال ها نه به خواسته فرهنگی و رسانه ای بزرگترین ایل کشور پاسخ می داد و نه کسی متوجه شد که چرا همت و اراده ای وجود نداشت تا غنی ترین ایل عشایری کشور در رسانه ملی بتواند ساعتی برنامه با محوریت زبان، فرهنگ و هویت خود داشته باشد؟!
اینک و پس از ده ها سال شاهد پخش اولین ویژه برنامه بختیاری در سیمای خوزستان هستیم. برنامه ای که قصد دارد در یک محتوای ترکیبی به معرفی ظرفیت های انسانی، اقتصادی، جغرافیایی و فرهنگی قوم لر و بیشتر ایل بختیاری بپردازد.


وصی عبدالهی تهیه کننده و مجری همتبار ما که سال ها در رسانه ملی فعالیت داشته با سختی های بسیار توانسته این برنامه را روی ریل تولید و حرکت قرار دهد تا بستری را فراهم آورد تا جامعه نخبگان و هنرمندان بختیاری و قوم بزرگ لر در ادامه مسیر به او بپیوندند و این قطار پربار رسانه ای و فرهنگی را سالم تر، غنی تر و سریعتر از همیشه به سرمنزل مقصود برسانند.


تنوع فرهنگی و قومی در خوزستان یک فرصت طلایی برای صداوسیما است که در کنار نگاه ملی به ظرفیت ها و اصالت ها به خرده فرهنگ هایی بپردازد که اساس جوامع زیست بوم خوزستان و کشور را تشکیل می دهند.
باید بپذیریم یکی از دلایلی که باعث شده به شدت دچار تغییر سبک زندگی در جامعه ایرانی شده و به سرعت در حال فاصله گرفتن از ریشه و هویت ایرانی و اسلامی مان شویم به گونه ای که فرزندان مان با ریشه خود بیگانه تر از همیشه باشند ، همین عدم توجه و پرداختن اصولی و اساسی به فرهنگ های ناب اقوام ، ایلات و عشایری است که تنها گوشه ای از ریشه تاریخی آن ها ، آرزوی بیشتر جوامع و کشورهای غربی است که با سفسطه ای رنگین و دروغین رسانه ای شان مدعی صدور فرهنگ شده اند.


این جانب به عنوان یک پژوهشگر و روزنامه نگار مستقل دوستدار فرهنگ اقوام ایران زمین، ضمن تقدیر از تدبیر مدیرکل صدا سیمای خوزستان و همه عوامل سختکوش برنامه شوگار امیدوارم ضمن تقویت چنین برنامه هایی شاهد تولید و ساخت برنامه هایی ترکیبی از همه اقوام استان در رسانه ملی باشیم تا همه دنیا شاهد اصالت، درایت، نجابت، فرهنگ، تاریخ، هویت و وحدت خوزستانی های عزیزی باشند که در طول تاریخ و علیرغم تفاوت های آشکار زبانی و نژادی به همدلی و عشق به میهن که مادر مشترک همه ماست،  زبانزد خاص و عام بوده اند و هرگز دوست ندارند ذات پاک و ریشه تاریخی شان را به دلیل عدم توجه فرهنگی و زسانه ای از دست بدهند.

نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !

ارسال دیدگاه
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار
پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم فردوسی

پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم فردوسی

یکی از خصیصه های تمایز انسان و حیوان زبان ...
بهار در ادب فارسی

بهار در ادب فارسی

منوچهری دامغانی بزرگترین شاعر طبیعت گرای ...
امیدوارم با هنرم مروج امور خیر خواهانه باشم

امیدوارم با هنرم مروج امور خیر خواهانه باشم

من با هنر زندگی می کنم و آرزو دارم که بتوانم ...
مهمترین وظیفه ما برگزاری اکسپوهایی برای  حمایت از هنرمندان است

مهمترین وظیفه ما برگزاری اکسپوهایی برای حمایت از هنرمندان است

امیر عبیداوی گفت؛ توجه به هنرمندان خطه خوزستان ...