BAMDADZAGROSONLINE.IR
کد خبر : 314433
شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ ، 19:31

در حاشیه تولید ۲ رقم جدید نیشکر در خوزستان؛

ارقام جدید نیشکر چه تأثیری بر رشد تولید دارند؟

خوزستان، استانی که نامش با نیشکر و شکر گره‌خورده، این بار شاهد تولید ۲ «رقم» جدید نیشکر است؛ ارقامی که ثمره ۲۴ سال تلاش بی‌وقفه پژوهشگران مؤسسه آموزش و تحقیقات نیشکر است و به گفته محققان، با افزایش تناژ محصول نیشکر در سال‌های آینده، مسیر رشد تولید بیش‌ازپیش فراهم می‌شود.

به گزارش بامداد زاگرس آنلاین و به نقل از روابط‌عمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی،: «IR0412» و «IR031» نام این ارقام جدید نیشکر است که با ویژگی زودرسی و عملکرد بالا در هکتار، چشم‌اندازِ آینده‌ای شیرین را برای صنعت نیشکر ترسیم می‌کند.

افزایش برداشت سبز نیشکر با ارقام جدید

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در حاشیه بازدید از این دستاورد مهم پژوهشی، رقم‌های جدید را نقطه عطفی در تاریخ نیشکر خوزستان دانست که با افزایش تناژ برداشت شده، موجب سوددهی بیشتر صنعت نیشکر خواهد شد.

مقاوم‌بودن در برابر تاشدگی (ورس) از دیگر ویژگی‌های ارقام جدید است که به گفته دکتر عبدعلی ناصری، این ویژگی، در افزایش برداشت سبز نیشکر مؤثر است و مانع از آلودگی محیط‌زیست می‌شود.

ارقامی با منشأ بذر ایرانی

اما نکته قابل توجه درخصوص این ارقام، منشا ایرانی بذر آن‌هاست؛ نکته‌ای که مدیرعامل مؤسسه آموزش و تحقیقات نیشکر در این بازدید به آن اشاره کرد و گفت که این مؤسسه به این توانمندی رسیده که علاوه بر تولید بذر نیشکر در شرایط گلخانه‌ای، در ایستگاه تحقیقاتی چابهار، بذر نیشکر را در شرایط طبیعی تولید کند.

دکتر آقاجان بهادری بیان کرد که این ایستگاه تحقیقاتی به‌منظور استفاده از شرایط مناسب آب‌وهوایی بندر چابهار برای گل‌دهی نیشکر و تولید بذر و در نهایت رقم‌های سازگار با شرایط اقلیمی خوزستان با عملکرد کمّی و کیفی بالا ایجاد شده است.

تلاش برای تولید ارقام جدید سازگار با شرایط اقلیمی، موضوعی است که معاون کشاورزی شرکت توسعه نیشکر هم به آن اشاره کرد و آن را گامی در راستای افزایش بهره‌وری دانست.

دکتر جعفر آل‌کثیر در حاشیه این بازدید، بیان کرد که باتوجه‌به اینکه تغییرات اقلیمی در سال‌های اخیر سریع و زیاد شده، نیاز است که هر سال ارقام جدیدی مورد بررسی قرار گیرند تا با شرایط جدید سازگار باشند.

امید به آینده‌ای شیرین با تولید ارقام جدید

بر اساس این گزارش، در سال گذشته بیش از ۱۲۰ هکتار از مزارع نیشکر شرکت حکیم فارابی از واحدهای هشت‌گانه توسعه نیشکر به زیر کشت ارقام جدید نیشکری رفته است.

در شرایطی که خشکسالی، سایه خود را بر سرِ کشورمان گسترده است، تولید این ۲ رقم جدید نیشکر، امید به آینده‌ای شیرین را در دل کشاورزان و صنعتگران نیشکر زنده کرده است.

تاکنون پنج رقم تجاری گیاه نیشکر از سوی مؤسسه تحقیقات شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به کشت و صنعت‌ها معرفی شده و حدود ۱۵ رقم دیگر نیز در دست بررسی و تحقیق است.

واردکردن هر رقم جدید نیشکر، بین پنج تا ۱۵ هزار دلار هزینه دارد و کشت این ۲ گونه نیشکر، موجب صرفه‌جویی ارزی قابل‌توجهی در شرکت‌های نیشکری خواهد شد.

 

نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !

ارسال دیدگاه
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار
معرفی سرپرست جدید مدیریت شعب بانک مسکن استان خوزستان

معرفی سرپرست جدید مدیریت شعب بانک مسکن استان خوزستان

یاور عسکری به عنوان سرپرست جدید مدیریت شعب ...
شایعات اخیر در خصوص علل توقف تولید در این پتروشیمی کذب است

شایعات اخیر در خصوص علل توقف تولید در این پتروشیمی کذب است

وی افزود: با توجه به این که این قطعه حساس ...
مدیر اداره امور شعب بانک ملی استان خوزستان معارفه شد

مدیر اداره امور شعب بانک ملی استان خوزستان معارفه شد

اسماعیل یوسفی به عنوان رئیس جدید اداره امور ...
بازدید مدیرکل بنیاد مسکن  از شرکت تولیدی شیلنگ و لوله خوزستان

بازدید مدیرکل بنیاد مسکن از شرکت تولیدی شیلنگ و لوله خوزستان

روح الله عمادی با حضور در مجموعه تولیدی شیلنگ ...