بامداد زاگرس آنلاین -اشکان مرادی: حضور فعالانه و مشارکت جامعه در فرآیندهای تصمیم گیری و ایفای نقش موثر آنان در زندگی سیاسی و اجتماعی از شاخصهای اساسی و عیار مشروعیت و مقبولیت جامعه ی مردم سالار است.*
با نگاهی گذرا به تاریخ ایران به خصوص سیر جامعه ی روستایی بیانگر مشارکتهای گسترده و گوناگون این جامعه در زمینههای مختلف سیاسی، نظامی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و.... است و مشارکت و هَمیاری نقش برجستهای در فرهنگ روستایی داشته است.
جامعه ی روستای کشور در حال حاضر ۲۶ درصد جمعیت کشور را با جمعیتی بالغ بر ۲۰ میلیون نفر و ساکن در بیش از ۵۰ هزار روستا که ریشه ها و حافظان تمدن، هویت، فرهنگ و کانون های تولید و تامین کنندگان امنیت غذایی و مرزهای کشورند و مشارکتشان در انتخابات خصوصاً انتخابات ریاست جمهوری، نتیجه آرای ملی را به کلی دگرگون میکند.
امر مغفول در تبلیغات و برنامههای نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، مسئله ی آینده ی روستا و روستاییان است که از چشم نامزدها و مشاورانشان، جا افتاده است.
جامعه روستایی با توجه به بهبود زیرساختها، جمعیت جوان و بالا رفتن اطلاعات عمومی و سطح تحصیلات، دسترسی به فضای مجازی، رسانهها و شبکههای اجتماعی، دیگر از مشارکتهای احساسی و ناآگاهانه دور شده و جذب شعارهای جذاب معیشت محور و صدقهای نمیشود و با رصد برنامههای نامزد ها به دنبال رسیدن به مطالبات به حقشان که از جنس توسعه و توزیع عادلانه خدمات، امکانات و ثروت و خواستار نقش پُر رنگتر در سیاستگذاریهای کلان کشور و افزایش و ارتقاء شاخص های بهرهمندی در زمینههای: زیرساختهای اساسی، سطح زندگی و سلامت، آموزش، سرمایه گذاری واشتغال و حفظ محیط زیست و...است.
در این برهه حساس پیش رو میطلبد که نامزدهای محترم، شفاف و بی پرده، برنامهها و روشهای اجرایی آن را جهت توسعه پایدار روستاها، کنترل مهاجرت و رفع عقب ماندگیها در کوتاهترین زمان ممکن، ارائه و موجبات جذب و مشارکت هرچه بیشتر این جامعه شریف و اثرگذار کشور را فراهم آورند.
نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !
ارسال دیدگاه