BAMDADZAGROSONLINE.IR
کد خبر : 424660
سه شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۳ ، 10:28

چند سال هست که کنکور با روش دیگری برگزار می‌شود، حالا معدل دانش‌آموزان در مدرسه برای قبول شدن در دانشگاه تاثیر قطعی دارد، تاثیری که برای کنکور آینده (۱۴۰۴) به ۶۰ درصد هم می‌رسد. با این وجود این روش برگزاری مخالفان زیادی دارد، طوری‌که به نظر می‌رسد مسعود پزشکیان هم در گروه مخالفان باشد.

به گزارش بامداد زاگرس آنلاین و به نقل از خبر آنلاین :سنجش دانش‌آموزان برای ورود به دانشگاه‌ها بعد از سال‌ها برگزاری آزمون سراسری تغییر کرد، با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار شد سهم آزمون سراسری کم و در عوض این سهم کم شده به مدارس و نتایج امتحانات نهایی برسد، براین اساس سنجش سال گذشته دانش‌آموزان برای ورود به دانشگاه با سهم ۶۰ درصدی کنکور و تاثیر قطعی ۴۰ درصدی نمرات در مدارس برگزار شد، این سهم‌بندی برای آزمون امسال به وضعیت پنجاه پنجاه رسید و قرار است در سال آینده سهم نمرات امتحانات نهایی ۶۰ درصد شود و آزمون سراسری سهمی ۴۰ درصدی در پذیرش دانش‌آموزان داشته باشد. ضمن این‌که دیگر از آزمون دروس عمومی در کنکور خبری نیست و تاثیرگذاری آن‌ها در همان معدل امتحانات نهایی است و کنکور سالی دوبار برگزار می‌شود.

اجحاف در حق دانش‌آموزان

روش جدید سنجش و پذیرش برای ورود به دانشگاه‌ها مخالفان و موافقان خود را دارد، علی امرایی، عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت در این‌باره به خبرآنلاین گفته که: «در روش جدید یک یا دو بار کنکور تبدیل به ۳۰ بار امتحان نهایی شده است، در حالی که هدف مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی کاهش استرس بود، اما همین روش به مراتب استرس را اضافه کرده است، در واقع دانش‌آموز از پایه نهم برای گرفتن نمره خوب به دنبال کتاب‌ها و کلاس‌های تقویتی می‌رود.»

درهمین‌باره صبا معصوم‌نیا رتبه یک گروه آزمایشی تجربی در کنکور ۱۴۰۳ به خبرآنلاین می‌گوید: «هر جلسه امتحان نهایی عملا برای ما معنی کنکور داشت و متحمل استرس شدیم. به نظر من تاثیر قطعی معدل در نتایج شرایط را سخت کرده، این روش واقعا در حق بچه پانزده ساله‌ای که باید امتحان نهایی دوره دهم یازدهم و دوازدهم را بدهد اجحاف است و ممکن است با یک اشتباه آینده‌اش خیلی تحت تاثیر قرار بگیرد. اما اینکه در سال دو بار کنکور برگزار می‌شود خوب است، چون ممکن است برای یک جلسه کنکور هر اتفاق پیش بینی نشده‌ای رخ بدهد، من خودم در کنکور اردیبهشت توانستم بهترین خودم باشم اما در کنکوری که در تیر برگزار شد خیلی پایین‌تر از حد انتظار خودم بودم.»

همچنین آیدا دوانی رتیه یک کنکور زبان‌های ارجه در سال ۱۴۰۳ به خبرآنلاین می‌گوید: «از سال اولی که کنکور دادم این تغییرات شروع شد و سال دوم به آن عادت کردم. چیزی که خیلی اذیت‌مان کرد آن است که برای هر امتحانی که می‌دادیم انگار استرس یک کنکور را تجربه می‌کردیم. برای همین در خردادماه خیلی استرس داشتم و وقت سرخاراندن نداشتیم و این خیلی اذیت مان کرد.»

در همین‌باره امرایی قبل‌تر به خبرآنلاین گفته بود: «روش جدید، فشار مالی زیادتری برای خانواده‌ها ایجاد کرده و گردش مالی درون آموزش را بیشتر کرده است، آموزش مانند کالای اقتصادی نیست، از این جهت مادامی که به مدارس دولتی کم توجه باشیم و مدارس غیر انتفاعی رونق پیدا کنند هزینه‌های آموزش بالا می‌رود، چراکه دانش اموز برای کسب نمرات بهتر سراغ آموزش بهتر است که این آموزش بهتر را در مدارس غیرانتفاعی و خصوصی به دست می‌آورد. الان با این سیاست جدید برای ثبت نام در مداس غیر دولتی و غیر انتفاعی صف بسته‌اند، اگر مدارس دولتی کیفیت لازم را داشت حتما دانش آموز و اولیا دنبال مدارس غیر دولتی نبودند.»

او ادامه داد: «امروز برخی از مدارس دولتی از کیفیت لازم برخوردار نیستند و از طرفی کتاب‌های درسی ما لاغر شده است و برعکس شاهد چاق شدن کتاب‌های کمک آموزشی هستیم، ضمن این‌که کمبود معلم هم داریم، همه این عوامل سبب ضعف تحصیلی دانش آموز در مدارس دولتی می‌شود.»

فقط بچه پول دارها دانشگاه تهران قبول می‌شوند

درهمین باره احمد نادری، نماینده مجلس قبل‌تر به دیده‌بان ایران گفته بود: «بیش از هشت هزار میلیارد مافیای کنکور درآمد داشته است. این برای سه سال قبل است که من مطرح می‌کردم. بله، حذف این مافیاها ارزشمند است، اما آیا به این قیمت است که این مافیا را ما باید حل بدهیم درون مدارس؟ قانونی که این‌ها نوشتند و با گردن‌کلفتی مقابل مجلس هم ایستادند و این قانون را اجرایی کردند که ما هم به دلایلی زورمان نرسید، این قانون، آن مافیا را به آموزش و پرورش سرایت می‌دهد.»

به گفته او: «این روش سه سال استرس را روی بچه‌های مردم می‌گذارد و بین خانواده‌ها یک مسابقه‌ای راه افتاده و خواهد افتاد برای فرستادن بچه‌ها به مدرسه‌های غیرانتفاعی؛ خانواده‌هایی که نان ندارند، خانواده‌هایی که به نان شب محتاج هستند، مجبورند برای این‌که بچه‌شان در دانشگاه خوب قبول شود او را می‌فرستند غیرانتفاعی. با این وضعیت فقط بچه پولدارها می‌روند دانشگاه تهران.»

روش جدید سنجش و پذیرش تغییر می‌کند؟

با این وجود مجلس یازدهم در آخرین روزهای خودش مصوبه‌ای تصویب کرد که به دلیل مخالفت شورای نگهبان این مصوبه به تشخیص مصلحت نظام ارسال شد، طبق این مصوبه آموزش و پرورش باید تا سال ۱۴۰۶ زیرساخت‌های لازم برای روش جدید سنجش و پذیرش در دانشگاه‌ها را آماده کند و تا آن روز کنکور باید به همان روش گذشته برگزار شود.

درهمین‌باره حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «به خانواده‌ها تاکید می‌کنم که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در بحث کنکور که سال گذشته اجرا شد و امسال هم اجرا شد و دارد می‌شود؛ این مصوبه مستقر شده است. بنابراین مصوبه تغییر پیدا نخواهد کرد و مصوبه، مصوبه‌ای قطعی است و امسال هم به عنوان دومین سال با دقت و درایت، وزارت آموزش و پرورش دارد مصوبه را اجرا می‌کند.»

 

رویکرد دولت جدید به برگزاری کنکور

بعد از استقرار دولت چهاردهم به‌نظر می‌رسد نگاه مسعود پزشکیان و وزیر آموزش و پرورش او به سبک و سیاق گذشته در برگزاری کنکور نزدیک‌تر است. رئیس جمهور درهمین‌باره در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «برای کنکور باید معیارهای جدیدی وضع شود تا رقابت عادلانه و برابر باشد، بازنگری در کنکور ضروری است.»

همچنین علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، در روزهای ابتدایی قبول مسئولیت در این‌باره گفت: «تاثیر معدل در کنکور دغدغه دانش‌آموزان است و بارها طی این چند روز گفتم که این موضوع را به شورای عالی انقلاب فرهنگی منعکس و پیگیری خواهم کرد.»

در واکنشی دیگر احسان عظیمی‌راد، سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس هم گفت: «الوعده وفا⁩؛ با همکاری خوب وزیر جدید آموزش و پرورش آقای دکتر ⁧کاظمی⁩ و عمل به گوشه‌ای از وعده‌های داده شده بخشنامه ⁧منع بازنشستگی معلمان⁩ و ⁧منع بکارگیری معلمان خرید خدمات آموزشی⁩ «لغو» گردید، منتظر خبرهای خوب ⁧لغو تاثیر قطعی معدل⁩ در ⁧کنکور⁩ باشید. ان‌شاءالله»

رویکرد دولت پزشکیان به روش برگزاری کنکور چیست؟/ «اجحاف در حق دانش‌آموزان، وقت سر خاراندن نداشتیم»علیرغم همه واکنش‌ها درباره اصلاح روند فعلی کنکور، پورعباس سرپرست سازمان ملی سنجش گفت: اگر تغییراتی برای تاثیر معدل در کنکور رخ دهد به آزمون سراسری ۱۴۰۴ نخواهد رسید، در حال حاضر قانون فعلی جاری است و داوطلبین می‌توانند نظرات خود را به شورای عالی انقلاب فرهنکی منعکس کنند. چون اطلاع رسانی کنکور ۱۴۰۴ صورت گرفته است هر تغییری برای کنکور ۱۴۰۵ به بعد خواهد بود.»

با این وجود دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تغییرات احتمالی کنکور گفت که: «مصوبه تاثیر معدل در کنکور برقرار است، اصل مصوبه تاثیر معدل در کنکور تغییر نخواهد کرد و کنکور سال آینده نیز طبق همین مصوبه برگزار می‌شود، اگر برخی از موارد این مصوبه نیاز به اصلاح داشته باشد اصلاح خواهیم کرد.»

نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !

ارسال دیدگاه
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار
ساخت جاده میانبر مسجدسلیمان- الیگودرز به کجا کشید؟

ساخت جاده میانبر مسجدسلیمان- الیگودرز به کجا کشید؟

ساخت جاده الیگودرز به خوزستان از طریق مسجدسلیمان، ...
مهران رضایی که بود؟

مهران رضایی که بود؟

در چند روز گذشته مسجد سلیمان یکی از بهترین ...