BAMDADZAGROSONLINE.IR
کد خبر : 465258
جمعه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ ، 12:17

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان گفت: شوش با داشتن ۲ اثر ثبت جهانی و ظرفیت‌های کم نظیر تاریخی، طبیعی و فرهنگی چیزی کمتر از پاسارگاد و شیراز برای جذب میلیون‌ها گردشگر داخلی و خارجی ندارد.

به گزارش بامداد زاگرس آنلاین و به نقل از ایرنا :محمد جوروند در نخستین جشنواره شکرانه برداشت گندم شوش در ورزشگاه منطقه احمدآباد این شهرستان، صنعت گردشگری را از جمله صنایع پردرآمد و پول ساز در جهان دانست و افزود: بسیار از معضل‌های شوش از جمله بیکاری با توسعه صنعت گردشگری قابل حل است.

وی با بیان اینکه کشت گندم در شوش بیش از ۶ هزار سال قدمت دارد گفت: برگزای جشنواره شکرانه برداشت گندم اقدامی فرهنگی برای معرفی ظرفیت‌های بی نظیر این شهرستان در صنعت کشاورزی است.

مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان ادامه داد: شوش با داشتن ۲ اثر جهانی شامل محوطه تاریخی و چغازنبیل از جمله شهرستان‌های بی نظیر در کشور است که بهره گیری از این ظرفیت و معرفی این جاذبه‌ها مورد تاکید است.

وی با بیان اینکه تلاش میراث فرهنگی، جهانی کردن شوش است ادامه داد: برنامه‌های متنوعی برای جذب اعتبارها به شوش و توسعه زیرساخت‌های گردشگری در این شهرستان تدوین شده است.

جوروند افزود: اعتبار خوبی برای ساحل سازی رودخانه شاوور توسط نماینده مردم شوش در مجلس پیگیر شده است که تخصیص این اعتبار می‌تواند گام بلندی برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری آبی در این شهرستان باشد.

به گزارش ایرنا، شوش از مهم‌ترین و باشکوه‌ترین شهرهای باستانی ایران و جهان در ۱۱۵ کیلومتری شمال غربی اهواز قرار دارد.

پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش، تیرماه سال ۹۴ در نشست آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در شهر بن آلمان بررسی و ثبت جهانی آن تأیید شد.

پرونده میراث فرهنگی شوش شامل کاخ شائور، آپادانا، دروازه شرقی، هدیش، شهر پانزدهم، روستای هخامنشی، مسجد جامع شوش و مجموعه بناهای دوره اسلامی، تپه‌های آکروپول و قلعه فرانسوی‌ها است.

باستان‌شناسان فرانسوی که در دوره قاجار نخستین کاوش‌ها را در این منطقه انجام دادند، بر اساس برآورد اولیه، ۴۰۰ هکتار از این محوطه را به‌عنوان عرصه باستانی شوش تعیین کردند، اما در بررسی‌های باستان‌شناسی که از سوی کارشناسان میراث فرهنگی انجام شد، محوطه باستانی شوش به‌اضافه حریم آن تا ۸۰۰ هکتار افزایش یافت.

“محوطه باستانی شوش” و “معبد چغازنبیل” ۲ اثر شاخص میراث فرهنگی کشورمان، در شهرستان شوش قرار دارند که هر ۲ در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند. وجود آثار باستانی پیش از میلاد و نیز آثاری از چندین تمدن مهم از جمله هخامنشی، ساسانی، اشکانی و اسلامی در شوش، این شهرستان را به یک هدف مهم برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.

سالانه یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در شهرستان شوش تولید می‌شود. شوش همواره جزو رتبه‌های نخست کشور در تولید گندم و کلزا است.


 

نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !

ارسال دیدگاه
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار
چرا تابلوی هنرمند ایذه‌ای از بین رفت؟

چرا تابلوی هنرمند ایذه‌ای از بین رفت؟

به گفته رجبی‌زاده این اثر در 8 ماه گذشته ...
فرصت از دست رفته! یا فرصت طلایی خوزستان!!!

فرصت از دست رفته! یا فرصت طلایی خوزستان!!!

استان خوزستان به دلایل مختلف اقتصادی، سیاسی ...
استان خوزستان ،  استاندار بومی و کاردان می خواهد

استان خوزستان ، استاندار بومی و کاردان می خواهد

دکتر حاجتی با سال‌ها حضور بعنوان معاون استاندار ...
انجام کار فرهنگی ، توجیه اقتصادی نمی خواهد!

انجام کار فرهنگی ، توجیه اقتصادی نمی خواهد!

مشکلات که متاسفانه زیادهست به شاعر اسلامی ...