به گزارش بامداد زاگرس آنلاین و به نقل از نبض شهر :این روزها سراسر کشورمان حال و هوای محرم را پیدا کرده و همزمان با تاسوعا و عاشورای حسینی نواهای حسینی از بلندگوهای هیئت ها و تکایا وروضه های خانگی وخانوادگی شنیده می شود. از خیابان ها و کوچه ها که گذر کنی پرچم های “یا حسین بر بام منازل برافراشته شده و در بیشتر ساعات شبانه روز شاهد تردد بانوان سیاهپوش در کوچه ها و معابر برای حضور در این مجالس خانگی هستیم .البته از گذشتههای دور در ماه محرم این تنها تکیهها و حسینیهها نبودند که برای عزای سیدالشهدا سیاهپوش میشدند؛ بلکه هر خانه حتی برای چند ساعت یا چند روز سیاهپوش حسین (ع) بوده و مجلس عزای سالار شهیدان را برپا میکردند . برگزاری روضه های خانگی بویژه در دهه اول محرم برای زنده نگه داشتن یاد امام حسین (ع) و دین اسلام است .این روضه های خانگی پایگاهی مهم در ترویج فرهنگ دینی، معنوی بوده و آثار اجتماعی، تربیتی و اخلاقی آنها بر کسی پوشیده نیست از این رو نقش مهمی در ماندگاری قیام عاشورا دارند. یکی از نکاتی که درحسنات برگزاری روضه های خانگی مطرح می شود این است که در هر خانهای که ذکری از اهل بیت شود، خدا و ملائکه به آن خانه نظر میکنند و اهل آن خانه مورد رحمت خداوند متعال قرار میگیرند. برای برگزاری روضه فقط اتصال به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) اصل است ودل شکسته وچشم اشکبار واخلاص وارادت به سالار شهیدان را می طلبد .
این مجالس برکات و بهره مندیهایی برای صاحبان مجالس دارد که از جمله آنها صله رحم، طول عمر و ازدیاد رزق و روزی، ارتباط معنوی بین روحانیت و عزاداران و انس کودکان با مکتب اهل بیت، با خبر شدن از بستگان و همسایگان و برطرف کردن مشکلاتشان است . کودکان در لحظاتی که دراین مجالس هستند به لحاظ قلبی حس بسیار خوبی را تجربه می کنند. در خانههایی که مراسم روضه برگزار میشود، کودکان با کمک در ثواب پذیرایی از عزاداران اهل بیت علیهالسلام شریک می شوند .
می توان گفت تنها هیئتهای بینشان و بیعلامت، همین روضههای خانگی هستند که برای اطلاعرسانی امور معنوی وقرآنی، پرچم و علامت ندارند و سادهترین، کمخرجترین و شاید خالصانهترین محفلهای این روزهای عزاداری کشور را تشکیل میدهند .بهتر است این روضه های خانگی ساده و بدور از تجملات برگزار شوند تا اقشار مختلف از ثواب آن بهره مند گردند .شاید مهمترین دلایل سفارش به حفظ روضههای خانگی، تکرار نوای روضه اباعبدالله در خانه ،خواندن زیارت عاشورا و حدیث کسا، برپایی ختم صلوات و گوش سپردن به سخنان مداح اهل بیت(ع) از مظلومیت امام حسین(ع) و شهدای دشت کربلا در کنار اسارت زینب کبری(س) و دیگر دختران و زنان باقی مانده از کاروان سیدالشهدا(ع) باشد که اشک را به دیدگان حاضران مینشاند و نذری که در مجلس توزیع می گردد بعنوان برکت سفره مومنان در ماه محرم خواهد بود .
به نظر می رسد روضههای خانگی یکی از اماکن محلی برای انتقال مفاهیم تربیتی و دینی، انتقال ارزشها به نسل آینده و تحکیم و تعالی خانواده محسوب می شوند چون مردم میتوانند مسائل دینی و سوالات شرعی خود را با روحانی مراسم در میان گذاشته و به صورت مستقیم پاسخ سوالات خود را دریافت کنند. بنا به گفته کارشناسان مذهبی اگر این جلسات بر مبنای قرآن محوری و موعظه محوری جلو رود، قطعا مرثیه سرایی ماندگار می شود و نتایج بهتری بدست می آید و شرکت کنندگان در مراسم به فیض واقعی می رسند .
بنابراین توصیه می شود برای احیا روضههای خانگی ابتدا از محاسن، مزایا و کارکردهای این جلسات معنوی سخن گوییم و مداحان و روحانیون که اداره کننده مجلس عزاداری سالار شهیدان هستند پیروان امام حسین (ع) را به عالی ترین نقطه محتوایی قیام کربلا یعنی درس آزادگی برسانند و از محضر حضرت تقاضا کنند دست عزاردان ابا عبدالله الحسین (ع) را بگیرد تا حسینی وار زندگی کنند و نهضت حسینی ادامه یابد .
نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !
ارسال دیدگاه