BAMDADZAGROSONLINE.IR
کد خبر : 485333
چهارشنبه 28 خرداد 1404 ، 06:56

در حالی که آتش جنگ در منطقه شعله‌ورتر شده، روزنامه واشنگتن‌پست هشدار داده سامانه دفاع موشکی اسرائیل تنها تا 12 روز دیگر تاب می‌آورد. هم‌زمان ترامپ که با شعار «قدرت بدون جنگ» به کاخ سفید برگشته، با معمایی ژئوپلیتیکی بی‌سابقه مواجه شده است.

به گزارش بامداد زاگرس آنلاین و به نقل از نور نیوز : در شرایطی که تنش نظامی میان ایران و رژیم صهیونیستی به اوج بی‌سابقه‌ای رسیده، چالشهای پیش بینی نشده از جمله هزینه های سنگین دفاع موشکی، تاب آوری اقتصادی و روانی و بحران اجتماعی در سرزمین های اشغالی رژیم صهیونیستی و بزرگترین حامی آن ، ایالات متحده آمریکا را در معرض معماهای امنیتی جدیدی قرار داده است. روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست گزارش داده که در صورت ادامه حملات موشکی ایران با سطح و شدت کنونی، سامانه دفاع موشکی اسرائیل تنها ۱۰ تا ۱۲ روز دیگر تاب می‌آورد. این هشدار راهبردی در حالی منتشر شده که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا، با شعار «قدرت بدون جنگ» به کاخ سفید بازگشته و اکنون در برابر یکی از پیچیده‌ترین چالش‌های ژئوپلیتیکی دوران خود قرار دارد.

براساس این گزارش، هزینه روزانه دفاع موشکی اسرائیل حدود ۲۸۵ میلیون دلار برآورد می‌شود؛ رقمی هنگفت که تداوم آن بدون حمایت لجستیکی و تسلیحاتی مستقیم آمریکا تقریباً غیرممکن است. یکی از مقامات امنیتی آمریکایی که نامش فاش نشده تصریح کرده: «بدون تأمین مجدد تجهیزات یا مداخله عملیاتی، اسرائیل فقط می‌تواند دفاع خود را برای ۱۰ یا ۱۲ روز دیگر ادامه دهد.»
به گفته این منبع، تا پایان هفته جاری احتمال دارد سامانه‌های رهگیری اسرائیل ناچار به جیره‌بندی مهمات شوند و تنها بخشی از موشک‌ها را رهگیری کنند. «این یعنی باید تصمیم بگیرند کدام موشک را بزنند و کدام را نه؛ این خودش نشانه فروپاشی تدریجی چتر پدافندی اسرائیل است.»


در بُعد عملیاتی، ضعف بزرگ اسرائیل در برابر یک جنگ فرسایشی به دو عامل کلیدی بازمی‌گردد: نخست، جغرافیای کوچک و تراکم جمعیتی بالا که امکان انتقال شهروندان به مناطق امن را سلب کرده و تاب‌آوری مدنی را به‌شدت کاهش داده است. دوم، قدرت تخریب بالای موشک‌های ایرانی که با سرهای جنگی تا ۱.۵ تن، و استفاده از فناوری‌های مانورپذیر و چندمرحله‌ای، سامانه‌های پدافند هوایی را ناتوان کرده‌اند. این موشک‌ها با راکت‌های دست‌ساز گروه‌های فلسطینی یا لبنانی قابل مقایسه نیستند و برای نخستین بار، امنیت شهروندان اسرائیلی در تل‌آویو، حیفا، هرتزلیا ، بئرالسبع و... را با تهدید واقعی مواجه شده است.


در این میان ترامپ که در دوره نخست خود از جنگ‌های پرهزینه پرهیز می‌کرد و به‌دنبال پیروزی‌های ارزان‌قیمت از طریق فشار، تهدید و تحریم بود، اکنون با مسئله‌ای مواجه است که به‌راحتی نمی‌توان آن را با توییت یا تهدید حل کرد. از یک‌سو، لابی صهیونیستی در واشنگتن خواستار حمایت فوری و بی‌قید و شرط است؛ از سوی دیگر، ترامپ نمی‌خواهد وارد جنگی شود که تابوت‌های آمریکایی به واشنگتن بازگردند و اقتصاد منطقه‌ای‌اش در خاورمیانه فروبپاشد.
در این فضای مبهم، تداوم حملات موشکی ایران، محاسبات ترامپ را دستخوش تردید کرده است. اگر رئیس‌جمهور آمریکا در حمایت از اسرائیل از خط قرمز عملیاتی عبور نکند، شکست دفاعی تل‌آویو به شکست نمادین قدرت‌نمایی واشنگتن نیز بدل خواهد شد. اما اگر وارد فاز مداخله مستقیم شود، ممکن است وارد میدان پرهزینه‌ای شود که آینده آن کاملا مبهم بوده و می تواند با شکل دادن به فاجعه ای غیر قابل پیش بینی، شعارهای انتخاباتی‌ و آینده سیاسی اش را نابود کند.
شکنندگی دفاع اسرائیل، هزینه‌های جنگ، و اراده ایران برای مقابله همه جانبه با تجاوز اسراییل با اتکای تمام عیار به سلاح بومی، همگی دست‌به‌دست هم داده‌اند تا دولت ترامپ در برابر آزمونی پیچیده قرار گیرد؛ آزمونی که پاسخ آن، ممکن است آینده نظم امنیتی غرب آسیا را برای سال‌ها متمادی دستخوش تغییرات بنیادین کند.

نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !

ارسال دیدگاه
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار
عملیات نظامی ارتش اسرائیل در غزه

عملیات نظامی ارتش اسرائیل در غزه

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، ...