BAMDADZAGROSONLINE.IR
کد خبر : 485377
جمعه 6 تیر 1404 ، 15:06

یک روانشناس بالینی با بیان اینکه در اختلال استرس پس از حادثه، فرد مبتلا نمی‌تواند حوادث وحشتناکی مانند جنگ را به صورت طبیعی پردازش کند، برای درمان این اختلال توصیه‌هایی ارائه کرد.

به گزارش بامداد زاگرس آنلاین و به نقل از ایسنا :دکتر فاطمه جعفریان در خصوص اختلال استرس پس از سانحه اظهار کرد: در این اختلال بعد از مواجهه فرد با رویداد تهدیدکننده و ترسناک حتی اگر خطر واقعی وجود نداشته باشد، ذهن و بدن در حالت آماده‌باش می‌مانند.

وی افزود: این اختلال با چهار علامت تشخیص داده می‌شود؛ نخستین علامت در مورد بازتجربه کردن شامل کابوس‌های مکرر، فلش‌بک‌ها و فکرهای مزاحم در مورد حادثه است.  دومین علامت نیز این است که فرد از موقعیت‌ها، افکار و خاطرات حادثه دوری می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: تغییرات منفی در افکار و احساسات فرد مانند فراموشی جنبه‌های مهم حادثه، احساس گناه و بی‌ارزشی، احساس جدایی از دیگران و بی‌علاقگی به انجام فعالیت‌ها و همچنین برانگیختگی بیش از حد شامل تحریک‌پذیری، گوش به زنگی مفرط، مشکل تمرکز و از جا پریدن، از دیگر علائم این اختلال هستند.

وی بیان کرد: بروز این علائم بعد از جنگ در هر انسانی طبیعی است اما زمانی که این علائم بیش از یک ماه ادامه داشته باشند و شدت آن‌ها به حدی برسد که زندگی شخصی، کاری و روابط فرد را مختل کند، فرد به این اختلال مبتلا شده است و باید به سرعت برای دارو درمانی و روان درمانی به متخصصان مراجعه کند.

جعفریان ادامه داد: برای پیشگیری از این اختلال توصیه می‌شود اخبار از منابع معتبر و در مدت زمان محدود و مشخص، دریافت شود. همچنین با توجه به اهمیت حمایت عاطفی در این دوران باید ارتباط با خانواده و دوستان حفظ و در مورد احساسات صحبت شود.

وی افزود: از روش‌های مدیریت استرس مانند تنفس آگاهانه، مدیتیشن، یوگا، ریلکسیشن و .. استفاده شود. همچنین باید فعالیت بدنی، تغذیه متعادل و خواب کافی حفظ شود زیرا این کار علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، موجب بهبود احساس کنترل بر زندگی و کاهش اضطراب می‌شود.

 

نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !

ارسال دیدگاه
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار
2آوریل ،روز جهانی آگاهی اوتیسم

2آوریل ،روز جهانی آگاهی اوتیسم

اوتیسم یا اختلال طیف اوتیسم (ASD) یک وضعیت ...
تاثیر خودمراقبتی بر سلامت روان

تاثیر خودمراقبتی بر سلامت روان

کارشناس مسئول سلامت روان مرکز بهداشت خوزستان ...
فقر آهن، با پارکینسون و تحلیل سیستم ایمنی بدن در ارتباط است

فقر آهن، با پارکینسون و تحلیل سیستم ایمنی بدن در ارتباط است

فقر آهن به شایع‌ترین و یکی از خطرناک‌ترین ...