چهار شبانهروز است که زباله برخی از مناطق اهواز جمعآوری نمیشود؛ کیسههای زباله در سطح معابر رها شده و انبوهی از زباله در گوشه گوشه خیابانها دیده میشود. بوی زباله در این نقاط پیچیده و با گرمای هوا بوی تیز آن بیشتر به مشام میرسد.
از طرف دیگر در گرمای هوا، بروز بیماریهای عفونی نیز بیشتر میشود و وجود زباله در سطح شهر خطر بروز این بیماریها را چند برابر میکند و این وضعیت، سلامت و بهداشت شهروندان را به مخاطره انداخته است.
این شرایط اهواز، به اختلاف بین شهرداری و پیمانکاران انتساب داده شده و هر کدام دیگری را مقصر عنوان میکنند.
حجتالله زارعزاده نایب رئیس شورای شهر اهواز در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اعتصابات کارگران برخی مناطق شهری و وضعیت انباشته شدن زباله در شهر، اظهار کرد: زمانی که بر اساس قانون کار حقوق و مزایای کارگران خدمات شهری مشخص میشود، ساعت کارکرد آنها نیز مشخص میشود؛ بر این اساس کارگران خدمات شهری باید هفت ساعت و ۳۳ دقیقه کار کنند. علاوه بر این باید حضور و غیاب کارگران انجام شود که تاکنون این کارها انجام نشده است.
وی افزود: برخی افراد باجگیر با عنوان لیدر کارگری که بر جمع کثیری از کارگان نفوذ دارند، برای جلوگیری از حضور و غیاب و تعهد به هفت ساعت و ۳۳ دقیقه کار و به بهانه حقوق اعتصاب کردهاند در حالی که امسال کارگران شهرداری ۵۷ تا ۶۳ درصد افزایش حقوق و مزایا داشتهاند و حقوق را دریافت کردهاند اما سر کار نرفتهاند. این کارگران ادعا میکنند قانون کار یا شهرداری را قبول ندارند و خودشان تعیین میکنند که چقدر حقوق بگیرند و چند ساعت کار کنند و حضور و غیاب هم نباید بشوند.
زارعزاده تصریح کرد: در این وضعیت، با هر کسی که از قانون تخطی کند و بخواهد اخلال ایجاد کند یا با تهدید و ارعاب سایر کارگران را تحریک کند، مطابق قانون رفتار خواهد شد.
نایب رئیس شورای شهر اهواز با بیان اینکه با جمعآوری نکردن زبالههای شهری، سلامت مردم اهواز گرو گرفته شده است، گفت: مدیریت شهری در مقابل هر مفسدهای میایستد و تا جایی که زورمان برسد ریشههای فساد را از بین میبریم. البته انتظار میرود که مدعیالعموم یعنی دادستان نیز بهنگام وارد عمل شود. شورای شهر و شهرداری، قوه قهریه ندارند بنابراین دادستان باید با این افراد که موجب اخلال در نظم و امنیت شهر شدهاند برخورد کند.
زارعزاده بیان کرد: به کارگران اعلام کردیم هر کسی تردید دارد و عنوان میکند حقش تضییع شده است، میتواند با ارائه فیش حقوقی در واحد مشخص اداره کار موضوع را مطرح کند تا بررسیها انجام شود و اگر گفته وی تایید شود حق کاسته شده قابل اعاده است اما با این وجود چهار شبانهروز به ویژه در مناطق ۳ و ۴ اهواز زباله جمعآوری نشد و با آبروی اهواز بازی شد.
وی تصریح کرد: حتی اگر شهر اهواز زیر زباله مدفون شود، تحت فشار قرار نمیگیریم و زیر بار این خواستههای نابحق نمیرویم.
زارعزاده با تاکید بر لزوم اطلاعرسانی صحیح در این خصوص عنوان کرد: مردم این موارد را از چشم شهرداری میبینند و برخی فکر میکنند حقوق کارگران پرداخت نمیشود در حالی که حقوق کارگران بر اساس سال ۱۴۰۱ پرداخت شده است.
نایب رئیس شورای شهر اهواز بیان کرد: شهرداری اهواز مطابق قانون کار آنچه را که باید به عنوان حق و حقوق کارگر به حساب پیمانکاران واریز میکرد، واریز کرده است اما در جایی پیمانکار آنچه دلش خواسته به کارگر پرداخت کرده است.
زارعزاده افزود: قراردادهای خدمات شهری به مدت سه سال منعقد شده و هنوز یک سال از قراردادها باقی مانده است اما با توجه به این نارضایتیها، شورای شهر اهواز به مدیریت شهری اختیار داده است که در نهایت تا پایان تیرماه امسال به قرارداد پیمانکاران خدمات شهری پایان دهد و مجددا پیمانها را به مناقصه بگذارد که مقدمات این کار انجام شده است.
وی ادامه داد: قراردادهایی که مورد نقد جدی بودند اصلاح شدهاند و برخی موضوعاتی که موجب استثمار کارگر به وسیله پیمانکار میشد نیز اصلاح شده است.
نایب رئیس شورای شهر اهواز با بیان اینکه شرکتهای پیمانکاری وجود دارند که سالها است خدمات شهری اهواز را گروگان گرفتهاند، گفت: در قراردادهای جدید یعنی در سال ۱۴۰۱، حسابهای مشترکی افتتاح خواهد شد و حقالزحمه و حقوق و دستمزد کارگر به صورت مستقیم به حساب کارگر واریز میشود و اجازه دست درازی پیمانکار یا هر کس دیگری به حقوق و دستمزد کارگر را نخواهیم داد. در قراردادهای جدید پیمانکارانی که در گذشته عملکرد خوبی نداشتهاند نیز از شرکت در مناقصه محروم خواهند شد.
وی تصریح کرد: علاوه بر این، هر شرکت پیمانکار واجد شرایط میتواند در این مناقصه شرکت کند.
زارعزاده عنوان کرد: به زودی مناقصه پیمانکاران خدمات شهری اهواز در سامانه ملی ستاد بارگزاری خواهد شد.
نایب رئیس شورای شهر اهواز گفت: طرف حساب ما، کارگر نیست بلکه پیمانکار طرف قرارداد است و کارگر تحت پوشش پیمانکار باید هفت ساعت و ۳۳ دقیقه خدمت ارائه دهد اما در حال حاضر یک کارگر در نهایت حدود سه ساعت کار میکند بنابراین پیگیریها و ایستادگیها برای این است که طول خدمت کارگر به زمان قانونی برسد.
وی با تاکید بر آموزش شهروندی و انجام تعهدات از سوی مردم بیان کرد: به مشارکت مردم نیاز داریم؛ زمانی که اعلام میشود در ساعت ۲۳ زباله درب منازل گذاشته شود دیگر نباید زباله در ساعت دیگری از منزل خارج شود. اگر این موارد رعایت نشود تا ابد مساله زباله در اهواز حل نخواهد شد.
زارعزاده بیان کرد: جمعآوری زباله از پنجشنبه شب آغاز شده و این روند ادامه دارد اما با توجه به اینکه چهار شبانهروز زباله این دو منطقه جمعآوری نشده است، حجم زباله زیاد است. با این وجود در کمترین زمان ممکن یعنی تا ۴۸ ساعت زبالهها جمعآوری میشوند و شرایط این مناطق تحت کنترل در میآید.
نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !
ارسال دیدگاه