BAMDADZAGROSONLINE.IR
کد خبر : 233685
یکشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ ، 16:00

ر پی تعامل خوب این دانشگاه با وزارت علوم، مجوز جذب ۴۰ استاد جوان در دو سال اخذ شده و هر هفته جلسات جذب برقرار است و این متقاضیان سالی یکی دو بار در فراخوان شرکت می‌کنند و افراد دارای شایستگی‌های لازم در هیات علمی جذب می‌شوند.

به گزارش بامداد زاگرس آنلاین و به نقل از ایسنا:رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به ارتباط دانشگاه با شرکت‌های صنعتی و تجاری استان خوزستان گفت: این ارتباطات، اطمینان‌بخشی ایجاد کرده که در آینده استعدادهای جوان را حفظ کنیم.

دکتر علی‌محمد آخوندعلی در نشست خبری که امروز (۲۱ اسفندماه) برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاه شهید چمران در مسیری قرار گرفته است؛ این دانشگاه تفاوت فاحشی با گذشته خواهد داشت و در آینده نه چندان دور برای توسعه و حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل سوم یعنی دانشگاه‌های فناورانه می‌رود.

برنامه‌ریزی برای ارتباط با صنعت

به گزارش ایسنا، وی افزود: نسل اول دانشگاه‌ها آموزشی، نسل دوم پژوهشی و نسل سوم فناورانه هستند و اکنون نسل سوم در دستور کار است و رقابت جهانی در این زمینه مطرح است.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: دانشگاه، پیشران تحولات مهم فناورانه از بعد علوم انسانی، ارتباط با صنعت به معنای صنعت تام و تمام، فنی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است. در دوره جدید مدیریت دانشگاه با اطلاع از این موضوع مهم بر این اساس برنامه‌ریزی شده و در این راستا محورهای اساسی برای وزارت تعریف شده و این برنامه در دستور کار است.

 

خسارات کرونا به دانشگاه

آخوندعلی با اشاره به آثار منفی فعالیت مجازی دانشگاه‌ها در دوره کرونا بیان کرد: مواجه شدن با تعطیلات پرمعنای کرونا موجب شد حدود دو سال فعالیت دانشگاه‌ها از حوزه میدانی خارج شود و در فضای مجازی ادامه داشته باشد و این موضوع، آثار تقریبا منفی بر حرکت‌های علمی، پژوهشی و فناورانه دانشگاه داشت.

وی ادامه داد: البته با توجه به اینکه فضای مجازی یک ضرورت در بخش آموزش، پژوهش، فناوری و همچنین بخش مهم اطلاع‌رسانی در نشست‌های مهم و بزرگ بین‌المللی است و می‌تواند کارآیی خود را بسیار مفید و عملیاتی نشان دهد، این تهدید را به فرصت تبدیل کردیم به گونه‌ای که آموزش و پژوهش تعطیل نشد و بیش از ده‌ها نشست ملی و بین‌المللی در بستر فضای مجازی برگزار شد. کلاس‌ها نیز به صورت مجازی برپا شد و از نظر کلاس‌های عملیاتی، آزمایشگاهی و کارهای کاربردی و میدانی فرصت را از ما گرفت و این مساله جزو خسران‌های این قضیه بود.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در تعطیلی، هر مکانی دچار خسران می‌شود که در دوره کرونا دانشگاه از این بُعد مستثنی نبود. اینکه خوابگاه‌هایی که باید به مرور زمان تعمیر و تجهیز می‌شدند و سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی که در شرایط خوزستان اقلیم‌های چندگانه را تجربه می‌کنند و دچار فرسایش می‌شوند، دو سال از رده خارج شدند و کسی به دادشان نرسید، موجب شد ناگهان با چنین سیستمی مواجه شویم. آزمایشگاه‌ها نیز به دلیل تعطیلی دچار خسارت‌های زیادی شدند.

در اغتشاشات، اتفاق معناداری در دانشگاه شهید چمران اهواز رخ نداد

آخوندعلی تصریح کرد: هیچکس انتظار نداشت در خوزستان با این ویژگی‌های حاد، دانشگاه به صورت صددرصد بازگشایی شود. بلافاصله پس از بازگشایی نیز اغتشاشات را تجربه کردیم و با مشکلات جدید مواجه شدیم که با زحمات شبانه‌روزی همه کارکنان این دانشگاه، بدون مشکل حرکت کردیم.

وی افزود: این در حالی است که دانشگاه‌های بزرگ در بازگشایی دچار مشکلات اساسی شدند و زیر بار بازگشایی دانشگاه‌ها نمی‌رفتند. بعد هم در زمینه اغتشاشات پیشنهاد فعالیت مجازی دانشگاه‌ها را دادند در حالی که دانشگاه شهید چمران اهواز نسبت به بازگشایی صددرصدی اقدام کرد. در زمینه حرکاتی که در کشور رخ داد، نیز کلاس‌های این دانشگاه به صورت صددرصدی حضوری بود.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: جوانان ما نیز تحت تاثیر قرار گرفتند و حرکات معدودی داشتند که این شرایط مدیریت شد و اتفاق معناداری در این دانشگاه رخ نداد اگر چه شایعاتی را به این دانشگاه نسبت دادند.

وی افزود: بیرون از دانشگاه اتفاقاتی می‌افتاد اما در این دانشگاه خبری از کشته و زخمی شدن کسی نبود و به آتش کشیدن خوابگاه و تخریب کلاس در این دانشگاه رخ نداد اما شایعاتی در این زمینه وجود داشت زیرا می‌خواستند دانشگاه شهید چمران اهواز که محور آرامش و بازگشایی به صورت صددرصدی بود و می‌توانست نماد خوبی از فعالیت، اتحاد و آرامش در خوزستان باشد را مخدوش کنند.

 

تحصیل بیش از ۱۶ هزار دانشجو در دانشگاه شهید چمران اهواز

آخوندعلی با اشاره به فعالیت حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ عضو هیات علمی و تحصیل حدود ۱۶ تا ۱۷ هزار دانشجو در دانشگاه شهید چمران اهواز عنوان کرد: ۴۵ درصد این دانشجویان در مقطع تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند و ۵۳ رشته در مقطع کارشناسی، ۲۱۵ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۳۱ رشته در مقطع دکتری در دانشگاه شهید چمران اهواز وجود دارد.

وی افزود: دانشگاه شهید چمران اهواز می‌تواند در آینده ابعاد مختلف معضلات و مشکلات اجتماعی را حل و جامعه را از رکود خارج کند.

تاکید بر حمایت مالی صنایع از دانشجویان نخبه

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به بدهی ۱۷۰ میلیارد تومانی این دانشگاه، گفت: با وجود مشکلات موجود از نظر مالی، در راستای نسل سوم کردن دانشگاه، بستر ایجاد پردیس علم و فناوری ایجاد و مجوزهای لازم دریافت شده است که با این کار می‌توانیم پایلوت‌های کوچک را انجام دهیم و در جنبه‌های مختلف تخصصی از اساتید دعوت کنیم و دانشجویان را برای فعالیت‌های علمی و کارشناسی دعوت کنیم تا زمینه فعالیت‌های فناورانه فراهم شود.

وی با اشاره به ارتباطات تنگاتنگ با مدیران عامل بیشتر شرکت‌های صنعتی و تجاری گفت: این ارتباطات، اطمینان‌بخشی ایجاد کرده که در آینده استعدادهای جوان را حفظ کنیم. در تفاهم‌نامه‌ها با این شرکت‌ها و صنایع قید شده است که به منظور جلوگیری از خروج دانشجویان از استان خوزستان، بخشی از دانشجویان نخبه، حمایت مالی و بورسیه شوند و اساتید جوان نیز به جای اینکه به خارج بروند، فرصت‌های مطالعاتی را در این سازمان‌ها بگذرانند و از طرف دیگر، آن‌ها نیز تجارب خود را با این جوانان در میان بگذارند. بنابراین با این کار، حلقه گمشده بین صنعت و آموزش و پژوهش تکمیل و عملیاتی می‌شود.

پروژه‌های نیمه تمام دانشگاه، در آستانه متروپل شدن

آخوندعلی در خصوص پروژه‌های نیمه تمام دانشگاه بیان کرد: حدود ۱۲ پروژه نیمه تمام در دانشگاه داریم. از ۱۵ سال پیش پروژه‌هایی اینجا استارت خورده است که هنوز نیمه کاره و دست و پاگیر و در حال فرسوده شدن هستند. وزیر علوم از این پروژه‌ها بازدید کرد و توانستیم به بالاترین مقام وزارت بقبولانیم که این ساختمان‌های چند طبقه در حال فرسوده شدن هستند و اگر بازرسی عکسی از بتن‌های این فضاها بگیرند، ممکن است ایراد بگیرند تا متروپل جدیدی ایجاد نشود. به این ترتیب، وزیر علوم سه بار موضوع این پروژه‌ها را در هیات دولت مطرح کرده است.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره نبود رشته روزنامه‌نگاری در این دانشگاه گفت: رشته روزنامه‌نگاری یک رشته ضروری است و باید معاونت آموزشی این دانشگاه راه‌اندازی آن را پیگیری کند. رشته‌هایی مانند هواشناسی کشاورزی در جنوب غرب نداشتیم و بعد از چند سال پیگیری مجوز این رشته را برای دانشگاه گرفتیم. هر چند توسعه‌های بی‌رویه خوب نیست اما رشته‌های لازم و ضروری را توسعه می‌دهیم.

جذب ۴۰ استاد جوان در دانشگاه شهید چمران اهواز / تاکید بر حمایت مالی صنایع از دانشجویان نخبه

۴۰ استاد جوان جذب می‌شوند

وی بیان کرد: در پی تعامل خوب این دانشگاه با وزارت علوم، مجوز جذب ۴۰ استاد جوان در دو سال اخذ شده و هر هفته جلسات جذب برقرار است و این متقاضیان سالی یکی دو بار در فراخوان شرکت می‌کنند و افراد دارای شایستگی‌های لازم در هیات علمی جذب می‌شوند.

آخوندعلی با بیان اینکه اعتبارات پایه این دانشگاه نسبت به دانشگاه‌های هم‌تراز خود بسیار ضعیف‌تر است، گفت: یک هزار و ۲۵۰ پرسنل و ۶۰۰  عضو هیات علمی و تعداد زیادی نیروی خارج از استاندارد داریم اما با وجود اینکه استخدام ممنوع است، هر مدت نامه درخواست استخدام ارسال می‌شود.

 

 

نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !

ارسال دیدگاه
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار
چرا تابلوی هنرمند ایذه‌ای از بین رفت؟

چرا تابلوی هنرمند ایذه‌ای از بین رفت؟

به گفته رجبی‌زاده این اثر در 8 ماه گذشته ...
فرصت از دست رفته! یا فرصت طلایی خوزستان!!!

فرصت از دست رفته! یا فرصت طلایی خوزستان!!!

استان خوزستان به دلایل مختلف اقتصادی، سیاسی ...
استان خوزستان ،  استاندار بومی و کاردان می خواهد

استان خوزستان ، استاندار بومی و کاردان می خواهد

دکتر حاجتی با سال‌ها حضور بعنوان معاون استاندار ...
انجام کار فرهنگی ، توجیه اقتصادی نمی خواهد!

انجام کار فرهنگی ، توجیه اقتصادی نمی خواهد!

مشکلات که متاسفانه زیادهست به شاعر اسلامی ...