وی افزود: تالاب شادگان زیستگاه شاخص فلامینگوها در خوزستان است و تالاب هورالعظیم و میکرو تالابهای دیگر نیز علاوه بر اینکه محل حضور فلامینگوها هستند محل تخمگذاری این پرندگان هم هستند.
معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: طبق آماری که داریم هر ساله تخمگذاری فلامینگوها از اوایل بهار در جزایر و قسمتهای جنوب شرقی تالاب شادگان آغاز میشود و جوجهها اواخر خردادماه از مادر جدا میشوند و فصل تخمگذاری و جوجهآوری فلامینگوها با پایان بهار به پایان میرسد.
وی بیان کرد: در این بازه زمانی با تشکیل تیمهای کارشناسی و با استفاده از همیاران محلی، مراقبت از پرندگان و آشیانهها با گشتهای آبی و گشتهای پیاده انجام میشود.
مولا با اشاره به حضور هر ساله فلامینگوها در زیستگاههای خوزستان عنوان کرد: وضعیت حضور فلامینگوها در تالابهای خوزستان خوب است زیرا برای زیست در تالابها نیازی به آب روان ندارند و اگر زیستگاه آب داشته باشند در محل میمانند، بنابراین عمدتا آمار خوبی از وجود فلامینگوها در تالابها و آبگیرهای خوزستان داریم.
وی افزود: هر سال به جز سال گذشته ردیف اعتباری برای حلقهگذاری فلامینگوها در نظر گرفته میشد. امسال نیز کار حلقهگذاری از اواخر اردیبهشتماه آغاز و در اواخر خردادماه تمام میشود. با این کار جوجههایی که قدرت راه رفتن پیدا میکنند، ثبت و بیومتری میشوند؛ در این روند، حلقه شناسایی به پاهای جوجه فلامینگوها زده میشود تا در صورتی که در هر نقطهای در سراسر جهان مشاهده شوند بر اساس کد حلقهگذاری شده شناسایی شوند.
معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان در خصوص زیستگاههای فلامینگوها گفت: برخی از این پرندگان مهاجر و برخی جوجهآور هستند. پرندگان مهاجر زمستانگذری داریم که مهاجرت آنها از اواخر مهرماه شروع میشود و زمستانگذریشان تا اوایل فروردینماه ادامه دارد. برخی پرندگان مهاجر جوجهآور هستند که در فصل بهار تخمگذاری میکنند و در فصل پاییز مهاجرت میکنند و مهاجرت این پرندگان، بیشتر غربی به شرقی یا شرقی به غربی است.
وی عنوان کرد: علاوه بر فلامینگوهای بومی، برخی فلامینگوها از عرصههای شمالی و بخشی از آنها نیز از اروپا به خوزستان مهاجرت میکنند.
مولا عنوان کرد: سال گذشته ۷ هزار جفت فلامینگوی جوجهآور و ۱۲ هزار فلامینگوی مهاجر در تالابها و آبگیرهای خوزستان حضور داشتند و در مجموع حدود ۲۰ هزار فلامینگو بودند.
وی بیان کرد: در خوزستان، فلامینگوهای کوچک به ندرت مشاهده شده و دو سال پیش مشاهده دو فلامینگوی کوچک گزارش شده است.
نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !
ارسال دیدگاه