به گزارش بامداد زاگرس آنلاین :خوزستان با همه پتانسیل و فرصت های اقتصادی برای شرکت ها و بنگاه های اقتصادی ،با تامین رفاه برای مردم اش بیگانه بوده است ،توقعات مردم به حداقل ها رسیده و سقف آرزوهایشان به مسایلی مانند کاهش زمان بی برقی ها رسیده است بی برقی ها در زمستان گذشته و به دلیل خنکی نسبی هوا در پاییز و زمستان خیلی احساس نشد اما کابوس گرما و بی برقی از همین حالا در ذهن مردم شکل گرفته است
تاثیرات بی برقی بر زندگی مردم ؛
بر اساس یافتههای نظرسنجی شهریور ماه مرکز افکارسنجی سرمایه که در گستره کشوری و با رعایت استانداردهای علمی انجام شده، ۸۹.۹ درصد شهروندان اعلام کردهاند که در فصل تابستان ۱۴۰۳ با قطعی برق مواجه بودهاند.
از این افراد سؤال شده در طول هفته بهطور متوسط چه میزان قطعی برق داشتهاند که ۳۶.۲ درصدشان گفتهاند بیش از ۱۰ ساعت در طول هفته برق نداشتهاند؛ قطعی برق ۱۵.۵ درصدشان بین ۷ تا ۱۰ ساعت بوده، ۱۸.۷ درصدشان قطعی برق از ۴ تا ۶ ساعت را تجربه کردهاند، ۲۲.۸ درصد اعلام کردند بین ۱ تا ۳ ساعت از نعمت برق محروم بودهاند و کمتر از ۷ درصد هم زیر یک ساعت در هفته قطعی برق داشتهاند.
۱۰.۱ درصد از پاسخگویان به این پیمایش هم گفتهاند که تابستان امسال هرگز با قطعی برق مواجه نشدند.
بیشتر شهروندانی که گفتهاند برق آنها در فصل تابستان قطعی داشته که ۷۵.۵ درصد شرکتکنندگان در نظرسنجی را دربرمیگیرد، در پاسخ به این سؤال که بیشترین قطعی برق را کجا تجربه کردهاند، گفتهاند منزل خودشان و ۲۲.۸ درصد اعلام کردند با قطعی برق در محل کارشان مواجه شدند و ۱.۷ درصد هم گزینه مکانهای عمومی را انتخاب کردند.
از این افراد درباره مشکلات و آثار بی برقی بر کار، تحصیل و زندگیشان سؤال شد که ۳۲.۲ درصدشان در یک کلام اعلام کردند قطعی برق باعث کاهش کیفیت زندگی آنها شده است.
۲۹.۲ درصد در پاسخ به این پرسش گفتهاند با مشکل خرابی وسایل الکتریکی مواجه شدند، ۷.۳ درصد قطعی برق را باعث بروز مشکلات بهداشتی و درمانی دانستند، ۱۸.۶ درصد از تأثیر منفی بر کار و بهرهوری سخن گفتند و ۱۲.۷ درصد پاسخگویان هم گفتهاند با قطعی برق هیچ مشکلی برایشان به وجود نیامده است.
۶۶.۷ درصد شهروندانی که تابستان گذشته با قطعی برق مواجه بودند، در پاسخ به این سؤال که چقدر این موضوع به کسب و کار آنها لطمه زده یا خللی در آن به وجود آورده، گفتهاند به میزان بسیار زیادی شاهد اختلال در کسب و کار مردم در منطقه زندگی خود بودهاند.
۲۸.۷ درصد گزینه کم و خیلی کم را در پاسخ به این پرسش انتخاب کردند و ۲.۴ درصد هم گفتند که اصلاً اختلالی در کسب و کار مردم به دلیل قطعی برق در منطقه خود مشاهده نکردهاند.
از شرکتکنندگان در این نظرسنجی سؤال شد در صورت اجبار به قطع برق اولویت با قطع برق در کدام بخش است که ۵۵.۴ درصد قطع ترکیبی همه گروهها را اولویت قرار دادند، ۱۹.۷ درصد به قطع یکسان برق شهری و ۱۴.۸ درصد به قطعی برق کارخانجات بزرگ رأی دادند و ۱.۵ درصد هم گفتند بهتر است برق صنایع کشاورزی و دامداری قطع شود تا خانهها و کارخانهها و ادارات.
۸.۶ درصد پاسخگویان هم به این پرسش هیچ پاسخی ندادهاند.
از شهروندان سؤال شد که آیا با واقعیشدن قیمت برق در ازای پایداری آن و حل معضل قطعی برق مواقفند که ۲۳درصدشان پاسخ مثبت دادند و ۳۵.۷ درصد هم گفتند که به هیچ وجه حاضر به پرداخت هزینه واقعی برق نیستند؛ حتی به بهای برخورداری مستمر از آن!
وقتی نظر شرکتکنندگان در این نظرسنجی درباره قیمت فعلی برق سؤال شد، ۳۵.۶ درصدشان معتقد بودند که نرخ برق در کشورمان ارزان و حتی خیلی ارزان است اما به اعتقاد۶۴.۴ درصد شهروندان، برق به بهای گران و حتی بسیار گران عرضه میشود.
بر اساس یافتههای این پیمایش، ۱۱ درصد مردم پیشبینی کردهاند که سال آینده قطعی برق نخواهیم داشت و ۵۴.۹ درصد بر خلاف گروه اول بر این باور بودند که قطعی برق در سال آینده بیشتر از امسال خواهد بود؛ البته ۱۲.۵ درصد پاسخگویان بر این باور بودند که تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق کمتری نسبت به تابستانی که پشتسر گذاشتیم مواجه خواهیم بود و به اعتقاد ۱۸.۸ درصد دیگر تغییری در این روند به وجود نخواهد آمد.
انتقادات به برقی ها در خوزستان!
حجت الاسلام حسین عبدالهی امام جمعه دزفول گفت ؛افزود: با وجود گرمای هوا، معضل قطعی برق هنوز ادامه دارد و مردم برخی مناطق از قطعی سه مرحلهای برق در طول روز کلافه شدهاند.
وی ادامه داد: وضعیت مردم خوزستان با استانهای دیگر متفاوت است و کولرها هم جوابگوی گرمای هوا نیست و قطعی هر روزه برق هیچ توجیهی ندارد.
حجت الاسلام عبدالهی تصریح کرد: برخی خانوادهها بیمار دارند و با قطعی برق جانشان به خطر میافتد، این مشکل باید برای مردم توضیح داده شود زیرا مردم هنوز در شوک هستند که علت این حجم گسترده قطعی برق چیست و تا کی ادامه دارد.
وزارت نیرو چاره اندیشی کند
حجتالاسلام جاسم عبادی در خطبههای نماز جمعه بندر امام خمینی(ره) اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که به شدت باعث نارضایتی مردم خوزستان شده، قطعی برق در گرمای طاقتفرسای استان است.
وی افزود: وزارت نیرو و مدیران آب و برق خوزستان باید برای حل این مشکل و رفع نارضایتی مردم استان چارهاندیشی کنند.
خطیب جمعه بندر امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: قطعیهای مکرر برق در روزهای اخیر موجب نارضایتی و گلایههای به حق مردم کشور و به ویژه استانهای جنوبی شده است.
امام جمعه بندر امام خمینی(ره) خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی، زندگی در خوزستان بدون کولر عملاً امکانپذیر نیست؛ برق خوزستان نباید در فصل بهار و تابستان قطع شود و با توجه به اقلیم این استان، تأمین برق یک ضرورت حیاتی است.
وی افزود: خسارتهای وارده شده به وسایل خانگی و کسب و کار مردم ناشی از قطعی برق را چه کسی جبران میکند؟ واقعا نمیتوان درک کرد چرا در این فصل از سال، با این گرمای طاقتفرسا باید هر روز شاهد قطعی برق باشیم.
راهاندازی نیروگاههای خورشیدی برای افزایش تولید
سیدمحمد مولوی با اشاره به قطعیهای اخیر برق در استان خوزستان اظهار کرد: برق خوزستان نباید در فصل بهار و تابستان قطع شود و با توجه به اقلیم این استان، تأمین برق یک ضرورت حیاتی است.
وی ادامه داد: قطعیهای مکرر برق در روزهای اخیر موجب نارضایتی و گلایههای به حق مردم شده است.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: وزیر نیرو باید تدبیری مناسب برای جلوگیری از تکرار این وضعیت اتخاذ کند و ضرورت دارد مدیریت منابع برق تخصصیتر باشد.
.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: راهاندازی نیروگاههای خورشیدی برای افزایش تولید، تسریع در وارد مدار کردن نیروگاههای در حال تعمیر، مدیریت مصرف، تشویق و حمایت مالی از مردم برای استفاده از پنلهای خورشیدی و فرهنگسازی، از جمله راهکارهای مورد انتظار است
نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !
ارسال دیدگاه